iPhone 14 Max üretiminde sorunlar yaşanıyor

i19

Apple kısa süre önce , gelecek ay seri üretime başlamayı planlayan iPhone 14 serisinin deneme üretimine başladı. Ancak, son raporlara göre cihazın üretiminde bazı sorunlar yaşanıyor.

iPhone 14 Max modelinin üretiminin programın gerisinde olduğu söyleniyor. Bunun nedeni ise tedarik zincirindeki aksamalar. Şirket bu üst model cihazlar için tedarikte sorunlar yaşıyor.

Söylentilere göre iPhone 14, tıpkı iPhone 13’te olduğu gibi dört farklı varyanta sahip olacak. Ancak görünen o ki, iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere yalnızca bir tane yerine iki büyük boyutlu model olacak ve bu da bileşen güvenliğini önceki yıllara göre daha zor hale getiriyor. Tanınmış ekran tedarik uzmanı Ross Young’a göre, üretimin programın gerisinde kalmasının nedeni iki büyük ekranlı modelle ortaya çıkan parça eksikliği…

i14 1

Young kısa süre önce bir tweet aracılığıyla iPhone 14 Max’in ekran panelinin tedarikinin “Ağustos ayına kadar hala çok geride” olduğunu ve Pro sürümlerinin etkilenmediğini bildirdi. Young, arz seviyelerinin normal Max telefonlarından üç kat daha fazla olduğunu ve bu ekranların iyi durumda göründüğünü bildiriyor.

Özellikle standart iPhone 14 Max, Pro modelinden farklı bir ekrana sahip olduğu için işleri yavaşlatıyor. Pro modellerinde şirketin ayarlanabilir yenileme hızı teknolojisi olan ProMotion kullanılıyor. Bu, iPhone 14 Pro Max’in 120Hz uyarlanabilir yenileme hızına sahip olacağını, normal Max’in ise 60Hz’de kalacağını gösteriyor. Ancak iPhone 14 Max için resmi bir gecikme yok.

iPhone 14 Max

Apple’ın ürünlerini lansman tarihine yetişmek için bazı ayarlamalar yapması gerekecek gibi görünüyor. Mayıs ayında, Apple önceki akıllı telefonlardan daha pahalı bir ön kamera kullanmaya karar verdiğinde, şirketin tedarik zinciri sorunları yaşadığı bildirildi.

Apple’ın iki geniş formatlı varyant (Max ve Pro Max) üretme gerekçesinin, daha büyük ekranlı akıllı telefonların pazara hakim olma eğiliminde olduğu Çin gibi ülkelerdeki uluslararası satışlarını artıracağı bildiriliyor.

Vwar Stratos 2 Pro akıllı saat küresel pazarda piyasaya sürüldü