iPhone 15 Pro ve Pro Max sınırlı sayıda satışa çıkabilir

123 24

Yeni iddiaya göre Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max’in üretiminde sorun yaşıyor. Bu yüzden her iki modelin sınırlı sayıda satışa sunulabileceği söyleniyor.

The Information’ın raporuna göre iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ekran üretiminde sıkıntılar var. Yeni Pro modelleri, iPhone 14 Pro’lara göre daha ince çerçevelere sahip. Problemin de çerçeve boyutundaki azalmanın olduğu belirtiliyor. Apple’ın tedarikçileri çerçeve boyutunu küçültmek için yeni ekran üretim süreci kullanıyor ve bu süreç LG Display tarafından üretilen ekranlarda soruna neden oluyor. Apple, 2019’da da Apple Watch Series 7’nin ekran boyutunu büyüttüğü zaman benzer problemle karşılaştı ve saat yaklaşık olarak bir aylık gecikmeyle çıktı.

LG’nin ürettiği ekranlar metalle kaynaştırıldığı işlem sırasında güvenilirlik testlerinde başarısız oluyor. Apple, testleri geçmek için LG’nin ekran tasarımını değiştirmeye başladı ve halen montaj için kullanabileceği Samsung üretimi ekranlar var.

iphone 15 pro

Kaynak, Apple’ın iPhone 15 lansmanını ileri tarihe erteleyeceğine inanmıyor, iPhone 15 Pro ve Pro Max’in sınırlı sayıda çıkacağını iddia ediyor. Görünüşe göre yeni Pro’lar bulunması en zor modeller olacak.

Bank of America’nın analistlerinden biri olan Wamsi Mohan da, iPhone 15 ailesinin birkaç haftalık gecikme yaşayabileceğini söyledi, fakat nedeni hakkında bir şey demedi. Büyük ihtimalle Mohan ekran üretimindeki sorunları öğrendi ve bunun çıkış tarihini etkileyeceğini düşündü. Yeni iPhone’ların Ağustos ayında seri üretime girmesi bekleniyor.

Oppenheimer, Barbie’yi geride bıraktı