iPhone Xr’ın tedarik süreci sancılı geçiyor

iphone xr 3

Apple’ın önümüzdeki ayın sonlarına doğru satışa sunacağı yeni nesil iPhone modeli iPhone Xr, üretim aşamasında karşılaşılan sorunlar nedeniyle biraz gecikebilir.

Apple 12 Eylül’de gerçekleştirdiği özel etkinlikte 3 farklı iPhone modeliyle karşımıza çıkmıştı. Bu modellerden en çok dikkat çekeni ise iPhone Xs’e göre 250 dolar, Xs Max’a göreyse 350 dolar daha ucuz olan iPhone Xr’dı.

iPhone Xr çıkış tarihi ertelenebilir

Apple 749 dolarlık etikete sahip olan yeni nesil iPhone modeli iPhone Xr, tasarımı ve teknik özellikleriyle kullanıcılardan tam not almayı başarmıştı. Pek çok analistin tahminine göre, Apple’ın 2018 ve 2019’da en çok satan modeli olması beklenen Xr ağırlıklı olarak iki şirket tarafından üretiliyor.

Cupertino merkezli şirket uygun fiyatlı modelinin üretimi için Foxconn ve Pegatron ile el sıkışmıştı. Aslında asıl planlanan şey üretimin büyük bir bölümünün Pegatron tarafından üstlenilmesiydi. Çünkü Foxconn iPhone Xs ve Xs Max modellerinin neredeyse tamamını üretecekti.

Fakat eldeki hesap çarşıya uymadı. Pegatron’un üretimde yaşadığı bazı sorunlar, Apple’ın Foxconn’un kapısını çalmasına neden oldu. Cupertino merkezli şirket iPhone Xr üretiminin yüzde 60’lık bölümünü Foxconn’a kaydırma kararı aldı. Şimdilik Xr modellerinin stokları ne seviyede bilinmez fakat 26 Ekim’de yoğun bir taleple karşılaşılırsa pek çok müşteri mağdur olacaktır. Tabi ki yine de bekleyip görmek gerekiyor. Malum aynı söylentiler iPhone X için de ortaya atılmıştı. Fakat hiç bir ülkede gecikme ya da stok sıkıntısı yaşanmadı.

iPhone Xs LTE sorunu yaşıyor