Bill Gates hayır kurumuna 20 milyar dolar bağışladı

Bill Gates Elon Musk

Bill Gates, son dönemde tüm dünyada yaşanan sıkıntılar sebebiyle Gates Vakfı’na 20 milyar dolarlık bir bağışta daha bulundu.

Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından biri olarak tanınan Bill Gates, son dönemde daha çok hayır işleriyle geliyor. Özellikle aşı konusunda oldukça faal olan Gates, zaman zaman bu sebeple tepki de çekiyor. Hatta Gates son dönemde pek çok komplo teorisine de konu oldu.

Gates Vakfı aracılığıyla hayır işlerini sürdüren Bill Gates, vakfına 20 milyar dolarlık dev bir bağışta daha bulundu. Gates’in 20 milyar dolar daha paylaşmasının sebebi, son dönemde yaşanan pandemi gibi sorunlar sebebiyle tüm dünyada yaşanan kriz. Bu kriz döneminde yaşanan zorlukları gidermek için vakfının yaptığı harcamaları arttırmak isteyen Gates, bu amaç doğrultusunda vakfına hayır işlerinde harcayacağı 20 milyar dolar daha verdi.

Bill Gates kripto para yatırımları hakkında konuştu

Geçtiğimiz ay da Gates Vakfı’nın yönetim kurulunda yer alan Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett vakfa 3.1 milyar dolar bağışta bulunmuştu. Gates ve Buffett’ın bu son bağışlarıyla birlikte Gates Vakfı’nın varlığı 70 milyar dolara ulaştı ki bu da Gates Vakfı’nı dünyanın en büyük vakıflarından biri, belki de en büyüğü yapıyor.

Gates, bu bağışı açıkladığı yazısında, bu zor zamanlarda insanlara yardımcı olmak için büyük zenginliğe sahip diğer insanların da elini taşına altına koymasını umduğunu söyledi. Gates’in bu çağrısının karşılık bulup bulmayacağını zaman gösterecek.

Tesla cephesinde kritik bir ayrılık daha yaşandı