Z kuşağı Google yerine TikTok kullanıyor

TikTok

Z kuşağı bilgiye ulaşmak için Google yerine TikTok kullanıyor. Bu da bilgi kirliliğinin yayılmasına sebep oluyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde sosyal medya dünyasında dengeler değişiyor. Bir dönemin tartışmasız lideri olan Facebook bugün ilk üçe girmekte bile zorlanıyor. Öte yandan zirvede onun yerini alan Instagram’ın da artık ciddi bir rakibi var. Özellikle gençler arasında oldukça popüler olan TikTok, Instagram ile arayı gitgide kapatıyor. Öyle ki Instagram rakibine daha çok benzemek için önemli değişiklikler yapmaya bile razı oldu.

Son dönemde sosyal medya dünyasında yaşanan bu değişim, gençlerin TikTok’u ne kadar çok kullandığının en önemli göstergesi. Ancak gelen son bilgiler, gençler arasındaki TikTok kullanımının ilk başta düşünülenden bile daha fazla olabileceğini gösteriyor.

TikTok platformunda yanlış bilgilerle mücadele ediyor!

The New York Times’ın haberine göre Z kuşağı artık Google yerine TikTok’ta arama yaparak bilgiye ulaşıyor. Google yerine popüler sosyal medya uygulamasından arama yaparak bilgiye ulaşmaya çalışan gençlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Ancak bu önemli bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Çünkü uygulamadaki videolar içinde ciddi bir bilgi kirliliği söz konusu.

The New York Times’ın haberine konu olan NewsGuard araştırmasında, aralarında Amerikan Başkanlık Seçimleri ve aşı araştırmaları gibi konu başlıklarının olduğu 27 farklı konudaki en popüler 20 video mercek altına alındı. Bu araştırma gösterdi ki gençler bu konularda arama yaptıklarında karşılarına çıkan videolar ciddi ölçüde bilgi kirliliği içeriyor. Mesela gençler başkanlık seçimleri hakkında arama yaptığında, uygulamada karşılarına uç fikirler içeren videolar çıkma ihtimali oldukça yüksek. Dahası uygulama arama sonuçları konusunda da bazen yanıltıcı sonuçlar verebiliyor. Örneğin “covid aşısı” şeklinde arama yapan birisinin karşısına bunun yerine “covid aşısı hakkında yalanlar” gibi anahtar kelimeler içeren videolar çıkabiliyor.

Realme Watch 3, Avrupa’da satışa çıkıyor