iPhone 6s’te ısınma sorunu!

iphone 6s2

Yeni iPhone modellerinin satışa çıkmasıyla birlikte kullanıcılardan ilk şikayet gelmeye başladı. Reddit kullanıcıları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın aşırı ısınmasından şikayetçi. iPhone 6s’teki muhtemelen ısınma sorununa ilişkin detaylar haberimizde.

iphone-6s

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri teknoloji dünyasının gündemine oturdu. Geçen hafta itibariyle kullanıcıların eline ulaşan yeni modeller her yönleriyle test edilmeye başlandı. Yenilenen iPhone modellerindeki en dikkat çekici özelliklerden biri kamera tarafında oldu. 4K video çekim desteğine kavuşan iPhone 6s serisinde arka kamera 12 MP, ön kamera ise 5 MP çözünürlüğe yükseltildi. Ancak kamerada bir sorun var.

Reddit kullanıcıların yaptığı paylaşımlara ve yayınladığı ekran görüntülerine göre iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri, önceki iPhone modellerine göre çok daha fazla ısınıyor. Özellikle kamera kullanımında sadece birkaç dakika içerisinde cihazın ısınma uyarısı verdiği söyleniyor. 4K video çekimi sırasında yaşanan bu sorun, aşağıdaki gibi bir uyarının çıkmasına sebep oluyor.

Aşağıdaki uyarıda, cihazın çok ısındığı ve LED flaşı çalıştırmak için bir süre beklenmesi gerektiği yazıyor. Bazı meraklı kullanıcıların yaptığı testlere göre iPhone 6s’in arka yüzünde hissedilen sıcaklığında kolayca 40 dereceye ulaştığı söylenmiş. Önceki modellerde 30 derece civarlarına ulaşan bu rakam, ilerleyen günlerde daha fazla kullanıcının şikayet etmesine sebep olabilir.

iphone-6s-isinma-sorunu

Xbox VR’ye karşı