Yeni iPad Pro’ların çıkış tarihi belli oldu

ipad pro

Apple’ın bu sene yeni iPad Pro modeli çıkarmayacağı ve gelecek sene piyasaya süreceği uzun zamandır gündemde olan iddialardan biri. Çin’den gelen yeni bir raporda tabletlerin ne zaman satışa sunulacağı açıklandı.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da ortaya atılan iddiaya göre yeni iPad Pro‘lar, Nisan – Mayıs civarında satışa çıkabilir. Rapor 2024 model tabletlerdeki en büyük yeniliğin OLED ekran olacağını bir kere daha onaylarken, cihazlara M3 işlemcisinin güç vereceğini belirtti. Rapor Apple’ın bu sene M2 işlemcili tablet çıkarmayı düşündüğünü, sonradan bu planından vazgeçtiğini ileri sürdü.

Yeni tabletlerde OLED olacağı analistler ve farklı kaynaklar tarafından da birçok kez doğrulandı. Ancak OLED ekranların maliyetinin yüksek olduğu belirtiliyor. OLED panellerde üretim sürecine göre iki veya tek katmanlı yapı kullanılıyor. Eğer bu yapı iki katmanlı olursa, yüksek parlaklık sağlıyor ve OLED ekranın ömrü neredeyse 4 katına çıkıyor. iPhone’larda tek yapı var, fakat Apple yeni iPad’ler için tek değil, iki katmanlı yapı kullanmaktan yana. Neden olarak da tabletlerin daha uzun kullanım ömrü sunması gösteriliyor. Üretim sürecinde iki katmanlı yapı dışında hibrit panel yapısı, arka panel ve daha birkaç faktör daha var. Bunlar da bir araya gelince maliyet artıyor.

ipad pro

11 inç’lik yeni iPad Pro’nun 1500 dolar, 13 inç’lik modelin ise 1800 dolar olabileceğine dair dedikodular var. Bu fiyatların en büyük sebebi olarak da OLED ekran işaret edildi. Fakat yakın zamanda Güney Kore’den bir haberde iPad Pro’ların bu fiyatların altında satışa çıkacağı söylendi. Tam fiyat bilgisi yok. Daha uygun olacağı vurgulanıyor. Sonuç olarak bunlar birer dedikodu ve hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğu belli değil. Neler olacağını bekleyip, göreceğiz.

God of War Ragnarok geliştiricisi Starfield’ın 30 FPS olmasını yorumladı