Gelecek sene iPhone’lara App Store dışında uygulama yüklenebilecek

123 10

Apple hakkında güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman yine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gurman iPhone’lara harici uygulama yükleme özelliğinin 2024’te AB’deki kullanıcılar için sunulacağını ileri sürdü. İşte detaylar…

Android telefonlara Google Play Store dışında başka uygulama mağazalarından uygulama (APK) yüklenebiliyor. Buna Sideloading veya diğer adıyla yan yükleme deniliyor. iPhone’da şimdiye kadar jailbreak haricinde böyle bir şey yapılmıyordu. Fakat Avrupa Birliği’nin almış olduğu yeni kararlar sonrasında Apple‘ın iOS’a dışarıdan uygulama yükleme özelliğini eklemesi zorunlu oldu. Normalde teknoloji devinin 2024 sonuna kadar süresi var. Ama Mark Gurman, 2024’ün ilk yarısı içinde iOS 17’ye yan yüklemenin geleceğini belirtti. Bunun büyük bir güncelleme olacağını söyledi.

apple

iOS’a App Store harici uygulama indirip, yükleme özelliği ‘oldukça kontrollü şekilde’ gerçekleşecek. Mark Gurman, Apple’ın bu konu hakkında titiz davrandığını vurguluyor. Mac’lere Mac App Store dışında uygulama yüklenebiliyor, fakat bunun için doğrulama sistemi var. Belki benzer bir şey iOS’ta da olabilir. Yan yüklemeyle birlikte geliştiricilerin Apple’a ödediği komisyon da ortadan kalkmış olacak.

Apple, 2024’te ürünlerinde oldukça büyük değişiklikler yapacak görünüyor. Bunların başında da iPad ailesi geliyor. Analist Ming-Chi Kuo, Medium’da paylaştığı yazısında şirketin gelecek sene iPad Air serisini tamamen yenileyeceğini belirtti. Analiste göre yeni işlemciden güç alan 10.9 ve 12.9 inç’lik iPad Air modelleri 2024’ün ilk çeyreği içinde çıkacak. Yeni nesil iPad Air’larda LCD ekran kullanılacak ve iPad Pro’daki mini-LED teknolojisi olmayacak. Fakat Air modelleri ekranlarında oksit arka panel yer alacağı için beklenenden daha iyi performans sunacaklar. Kuo, iPad Air serisinin teknoloji devinin yol haritasında öncelikli olduğunu da söylüyor.

Yeni iPad Pro’ların fiyatı beklenenden yüksek olacak