iPad Pro’lar daha fazla dizüstü bilgisayara benzeyecek!

123 62

Bloomberg’ten Mark Gurman haftalık olarak yayınladığı Power On bülteninde yine dikkat çekici bilgiler paylaştı. Gurman’a göre Apple, Magic Keyboard’ları yeniden tasarladı ve yeni iPad Pro’larla birlikte satışa sunmayı planlıyor.

Mark Gurman’a göre Apple mevcut Magic Keyboard’a yönelik eleştirileri ele alarak yeni modelde daha büyük trackpad sunacak. Gurman, iPad Pro‘nun yeni Magic Keyboard sayesinde daha fazla dizüstü bilgisayara benzeyeceğini belirtti. Gelelim yeni nesil Pro’lara. Görünüşe göre 2024 model tabletler 2018’den bu yana iPad Pro serisinde yapılan en büyük yeniliklere sahip olacak.

Mark Gurman yeniliklerin temel değişiklikler getireceğini söyledi. J717, J718, J720 ve J721 model isimlerine sahip yeni iPad Pro’ların dikkat çekici özelliklerinden biri OLED ekranı olacak. OLED ekran kullanım ömrü, renk doğruluğu, görüntü kalitesi bakımından avantajlar sunsa da diğer yandan yeni Pro tabletlerin fiyatının artmasına da neden olacak görünüyor.

Apple, yeni modellerde çift katmanlı yapıya sahip OLED kullanmak istiyor. İki katmanlı yapı çok daha uzun kullanım süresi, daha fazla parlaklık ve daha iyi görüntü sunuyor. Fakat 10 inç’lik cihazlar için OLED panellerin tedarik fiyatı 100 ile 150 dolar arasında. Ancak Apple’ın ihtiyaç duyduğu OLED paneller için tedarik fiyatı 11.1 inç için 270, 13 inç için 350 dolara yakın. LG ve Samsung’un maliyeti azaltmak için yeni planları devreye soktuğu söylense de, yeni iPad Pro’lar beklenenden daha pahalı fiyatla gelebilir. Şu anda 11 inç’lik LED Liquid Retina ekranlı iPad Pro’nun fiyatı 799 dolar.

ipad pro

Kısa süre önce yayınlanan ve tedarik kaynaklarına dayandırılan bir raporda da yeni Pro modellerinin tahmin edilenden daha yüksek fiyata sahip olabileceği iddia edildi.

M3 işlemcisinden güç alacak olan yeni iPad Pro’lar 11.1 ve 13 inç’lik boyutlarla piyasaya sürülecek. Fakat gizemli 14 inç’lik model de var. Ekran analisti Ross Young, 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi ertelendi