iPad Pro M2 çipi ve kablosuz şarj desteği ile bu yıl içinde piyasaya sürülecek

i5

Apple kısa süre önce yeni Apple MacBook Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarlara güç sağlayan yeni Apple Silicon M2 yonga setini tanıttı ve şimdi şirket aynı yonga setini yeni nesil iPad Pro için kullanmaya hazırlanıyor.

Bu yıl piyasaya sürülen ve mevcut nesil Apple M1 destekli iPad Pro’nun yükseltilmiş modeli olacak iPadPro, yeni yonga seti ile gelecek. Şimdi, tabletin piyasaya sürülmesi için tarih belli oldu diyebiliriz.

Rapora göre, Apple Silicon’un M2 yonga seti tarafından desteklenen yeni iPad Pro, bu yıl Eylül veya Ekim aylarında resmileşebilir. Yeni işlemcinin yanı sıra cihazın kablosuz şarj gibi özelliklerin yanı sıra yeni ve yükseltilmiş kamera sistemi ile gelmesi bekleniyor.

iPad Pro

Önceki raporlara bakıldığında, teknoloji devinin hala mevcut modellerle aynı boyutta iPad Pro’yu piyasaya sürmeye hazırlandığı görülüyor ancak önümüzdeki yıl yeni modeller piyasaya sürülecek.

Son zamanlarda, bu yıl veya 2023’te piyasaya sürülen tabletin 14,1 inçlik yeni bir ekran boyutu alabileceği ve bunun doğru olması durumunda şirketin tarihinde bir iPad için en büyük ekran boyutu olacağı ortaya çıktı. Şu anda Apple, iPadPro’yu 11 inç ve 12.9 inç olmak üzere iki ekran boyutunda satıyor. Yeni 14,1 inçlik modelin ProMotion teknolojisine sahip Mini LED ekrana sahip olması bekleniyor.

Apple, patent ihlali nedeniyle dava edildi