Apple Yeni iPad’leri Tanıtacağı Etkinliği Açıkladı

ipad pro 2

Yeni iPad Pro ve iPad Air dedikodularının iyice arşa çıktığı zamanda Apple “Serbest Bırak” sloganı ile yeni etkinliğini duyurdu.

Apple’ın etkinliği 7 Mayıs Salı günü gerçekleşecek. Her zamanki gibi Apple.com ve Youtube üzerinden yayınlanacak. Etkinlik davetiyesinde Let Loose yani Serbest Bırak sloganı yer alıyor. Ayrıca davetiye de Apple Pencil’la yapılmış görsel yer alıyor. Bu da yeni nesil iPad Pro ve iPad Air’ların odak noktası olacağını işaret eden önemli kanıtlardan biri.

ipad pro

Etkinlikte tanıtılması beklenen cihazlarla ilgili dedikodulara kısaca yeniden bakalım.

  1. Yeni nesil iPad Pro’larda M3 işlemci, OLED ekran, daha ince kasa ve çerçeve, mat ekran seçeneği, yan çerçeveye alınmış ön kamera olması bekleniyor. Muhtemelen MagSafe kablosuz şarjı da olacak.
  2. 12.9 inç’lik iPad Air’da mini-LED ekran yer alacak. 10.9 inç’lik modelde ise sadece LED ekran olacak. Her iki tablete M2 çipi güç verecek.
  3. Yeni Magic Keyboard’un alüminyum kasaya, daha büyük trackpad’e ve diğer tasarım değişikliklerine sahip olacağı ileri sürülüyor.
  4. Apple Pencil’ın visionOS’yi destekleyeceği, değiştirilebilir uçlara ve daha kısa tasarıma sahip olacağı rivayet ediliyor.

Apple, 2022’nin sonlarından bu yana yeni bir iPad piyasaya sürmedi, dolayısıyla yeni etkinlik uzun zamandır bekleniyordu. Gazeteci Mark Gurman’a göreyse bu etkinlik son yıllarda yapılmış en büyük iPad etkinliği olacak.

Elon Musk yeni duyurusu ile şaşırttı