Mark Gurman: iPad Air 6 ve iPad mini 7 bu yıl çıkmayacak

123 10

9to5Mac yayınladığı haberde iPad Air 6 ve iPad mini 7’nin yakında tanıtılacağını belirtmişti. Apple’la ilgili sağlam bağlantıları bulunan Mark Gurman’a göreyse böyle bir şey olmayacak.

Gazeteci Mark Gurman haftalık Power On basın bülteninde yine ilginç iddialarda bulundu. Gurman yeni iPad’lerin yani iPad Air 6‘la iPad mini 7’nin bu ay tanıtılmayacağını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Apple yeni dizüstü bilgisayarlarını ve iPad’leri genellikle Ekim ayında tanıtır. iPhone’ların ve akıllı saatlerin çıkmasından 1 ay sonra piyasaya sürer. Temmuz’da Apple’ın yine bu takvime sadık kalacağını söylemiştim. Ancak son gelişmeler bunun olmayacağını gösteriyor.”

ipad air 6

Mark Gurman’a göre iPad Air 6 ve iPad mini 7 haricinde yeni bir giriş seviyesi iPad modeli de var. Üç tablette de daha hızlı yongalar kullanılacak. Fakat Gurman ‘herhangi önemli bir güncellemenin yakın olduğuna’ inanmadığını vurguladı. Aslında Gurman yeni iPad’lerin bu sene çıkmayacağını işaret ediyor. Eğer bu iddialar doğruysa 13 senelik iPad tarihinde ilk kez iPad duyurusu yapılmayacak. Apple klasik duyuru takvimine sadık kalmamış olacak.

Supercharged News ve 9to5Mac ise iPad Air 6 ve iPad mini 7’nin gelecek hafta 17 Ekim’de duyurulacağını açıklamıştı. Her iki kaynak yeni iPad Air’da M2 çipinin olacağını, iPad mini 7’de de A16 Bionic yongasının yer alacağını söylemişti. 9to5Mac, Supercharged News ve Mark Gurman sicilleri iyi ve güvenilir kaynaklar. Hangisinin haklı olduğunu ise önümüzdeki günler içinde öğreneceğiz.

iOS 17.1 güncellemesi için tarih verildi