iOS 17.1 güncellemesi için tarih verildi

ios 17

iOS 17.1 bir süredir beta testi aşamasındaydı. Güncellemenin Ekim sonu Kasım ayı başlarında çıkabileceği söyleniyordu. ANFR tarafından kesin çıkış tarihi paylaşıldı.

Fransa’nın düzenleyici kurumu Ulusal Frekans Ajansı ANFR’ye göre iOS 17.1 güncellemesi 24 Ekim’de çıkacak. ANFR’nin web sitesinde Apple’ın iPhone 12’deki radyasyon seviyelerini ele alan planı paylaşıldı. Yapılan açıklamada, “Apple, Fransa’da güncelleme yayınlayacağını taahhüt etti. Gerekli olan yazılım paketi en geç 24 Ekim’de kullanıcılar için sunulacaktır” ifadesi yer alıyor.

ANFR Eylül ayı başlarında iPhone 12’nin vücudun elektromanyetik emilim sınırını aştığını tespit ettiğini açıkladı. Düzenleyici kurum bu durum üzerine Apple’a iPhone 12 satışlarını durdurmasını ve radyasyon değerleriyle ilgili gerekli adımları atmasını söyledi. Teknoloji devi geçtiğimiz günlerde iOS 17.1’in iPhone 12’deki radyasyon seviyelerini düşürecek ince ayar içerdiğini doğruladı.

ios 17

Apple’a göre ANFR’nin kullandığı özel test protokolü hataya neden oldu. Bu yüzden radyasyon sonuçları farklı çıktı. Cupertino merkezli şirket telefonların radyasyonla ilgili gerekli tüm kriterlere uyduğunu ve uluslararası düzeyde kapsamlı şekilde test edildiğini söylüyor. iPhone 12’nin güvenli olduğunu da vurguluyor. Fransa’da yaşanan bu gelişmeden sonra Belçika, Almanya ve Hollanda da konuyu inceleyeceklerini açıklamıştı.

iOS 17.1 güncellemesinde Apple Music, AirDrop’la ilgili yenilikler yer alıyor. Ayrıca yeni yazılım paketi iPhone 15 Pro’ların eylem düğmesinde de değişiklikler yapacak. Apple’ın belirttiğine göre güncelleme genel performans yükseltmesi ve güvenlik iyileştirmeleri de içeriyor.

Yazı tura atmak sanıldığı kadar objektif değilmiş!