İddia: Yeni iPad’ler bu sene çıkabilir

123 18

Kısa süre önce iPad Air 6 ve iPad mini 7 hakkında iki farklı haber gündeme geldi. Yeni iPad Air’ın gelecek sene çıkacağı, iPad mini 7’nin ise bu yıl içinde gelebileceği ileri sürüldü. Çin’den gelen yeni rapor iki tabletin de bu sene tanıtılabileceğini iddia ediyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Her zamanki gibi ismi açıklanmayan tedarik zinciri kaynaklarına göre Apple, iPad Air 6 ve iPad mini 7’yi bu sene tanıtabilir. Kaynaklar her iki tablette yeni işlemci kullanılacağını ve kameraların yükseltileceğini söyledi. Ayrıca RAM’de de yenilik yapılacağı belirtildi. Rapordaki iddialar bu kadarla sınırlı.

iPad Air 6 hakkında uzun zamandır herhangi bir dedikodu bile çıkmamıştı. Ancak kısa süre önce gazeteci Mark Gurman, Apple’ın 6. nesil Air modeli üzerinde çalıştığını söyledi. Gurman, yeni Air’ın özellikleri hakkında bir şey demezken, çıkış tarihinin de belirsiz olduğunu açıkladı. Fakat başka bir dedikoduda iPad Air 6’nın 2024’te iPad Pro modelleriyle tanıtılabileceği ileri sürüldü.

ipad air

Bu ay başlarında Twitter kullanıcısı ShrimpApplePro, Apple’ın 7. nesil iPad mini üzerinde çalıştığını belirtti. Kaynak, yeni Apple Watch’larla ilgili yazdığı tweet dizisinde, iPad mini 7‘nin gelebileceğine dair bazı kanıtlar bulduklarını söyledi. Tabletin bu sene içinde tanıtılabileceğini işaret etti. Ancak daha fazla ayrıntıyı zamanı geldiğinde paylaşacağını sözlerine ekledi. Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre iPad mini 7 büyük olasılıkla 2024’ün 1. çeyreğinde seri üretime girecek.

Yeni iPad’lerle alakalı söylenenler özetle bu şekilde. Çin’den gelen son rapor iPad Air 6 hakkındaki çıkış tarihini çürütürken, ShrimpApplePro’nun da iPad mini 7 iddiasını doğruluyor. Sonuç olarak bunların birer spekülasyon olduğunu unutmamak lazım.

Xiaomi Pad 6 Max özellikleri belli olmaya başladı