iOS 9.1’den geri dönüş imkanı artık yok!

apple ios 9 0 2

Apple’ın çok konuşulan yeni iOS 9 işletim sistemiyle ilgili bazı kullanıcıları üzecek bir haberimiz var. iOS 9.1 güncellemesinin gelmesinden bir hafta sonra Apple, iOS 9.0.2’e geri dönüş imkanını ortadan kaldırdı. Peki bu ne anlama geliyor? Detayları haberimizde.

apple-ios-9-0-2

Apple geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde şimdiye kadar yayınladığı en büyük güncelleme olan iOS 9.0’ı kullanıma sunmuştu. Firma daha sonra ufak iki güncelleme yayınlamış, son olarak ise geçtiğimiz hafta iOS 9.1 sürümünü kullanıma sunmuştu. iOS 9.1 sürümüyle birlikte 150’den fazla yeni Emoji karakter ve Live Photos gibi özelliklerin geldiğini sizlere aktarmıştık. Şimdi ise ilginç bir gelişme söz konusu.

Normal şartlar altında Apple, yeni bir güncelleme yayınladığında bir süre daha eski sürüme geri dönüş imkanı sunuyordu. Ancak iOS 9.1’in yayınlanmasından kısa bir süre sonra iOS 9.0.2 sürümüne geri dönüş imkanı ortadan kaldırıldı. Yani eğer iOS 9.1 güncellemesi cihazınızda bir soruna sebep olduysa, geri dönüş imkanınız yok. Bu düşük bir ihtimal ancak işin bir de diğer yüzü var.

Yine bir süre önce iOS 9 için ilk Jailbreak aracı Pangu ekibi tarafından yayınlanmıştı. Eğer Apple cihazlarınızı Jailbreak yaparak kullanmayı seviyorsanız, artık bunu yapamayacaksınız. Çünkü iOS 9.1 ile birlikte, iOS 9.0.2’deki Jailbreak açığı kaldırıldı. Apple bu sefer, eski sürümlerine kıyasla daha hızlı davrandı. Henüz iOS 9.1 sürümü için de bir Jailbreak aracı yayınlanmadı.

iOS 9’un sinir bozan 10 özelliği!