Apple’ın iOS 9.0.2’si ile hangi sorun çözüldü?

apple

Cupertinolu teknoloji devi Apple iOS için bir güncelleştirme yayınladı.

Yayınlanan güncelleştirmenin ismi; iOS 9.0.2. Yeni çıkan güncelleştirme ile iOS 9.0.2’nin yaşadığı güvenlik sorunu da bertaraf edilmiş durumda. En son ki güncelleştirme kilit ekranında yaşanan problemi de ortadan kaldırıyor. Güvenlik problemi iOS 9.0 ve 9.0.1’li cihazlarda baş göstermişti.

Kullanıcılar Kilit Ekranı üzerinden kullanıcıların fotoğraflarına ve Rehber Listelerine erişiyordu. Apple’ın yayınladığı yeni güncelleştirme iOS 9.0.2 ile tüm sorunlar ortadan kalkmış oldu. Yayınlanan yeni güncelleştirme birtakım güvenlik içeriğini de içinde barındırıyor.

apple

Özellikle Apple’ın sorun yaşadığı cihazlar ise şunlardı: iPhone 4s’ten sonraki modeller, iPad 2’den sonraki modeller, 5.kuşak iPod Touch. Tabi cihazların sorun yaşamasının temel nedeni iOS’un 9.0.1 sürümüydü. Apple yayınladığı iOS 9.0.2 güncelleştirmesi ile cihazların yaşadığı adresleme problemlerinin ve kilit ekranında yaşanan sorunların da üstesinden gelmiş oldu.

Apple yeni güncelleştirme ile daha dayanıklı ve daha dengeli bir işletim sisteminin de vaadini kullanıcılara sunmuş oldu. iOS’un 9.0.2 güncelleştirmesini yüklemeniz için yapmanız gerekenler ise şunlar: Genel – Yazılım Güncelleştirme –Yükle ve İndir sekmesine tıklamanız.

Microsoft’un 950 ve 950 XL’i sitesinde ortaya çıktı!