Yeni Emoji paketi Android’e geliyor!

emoji paketi

Mobil cihazların vazgeçilmez özelliklerinden Emoji klavyesinin güncel sürümü Android işletim sistemine geliyor. iOS 9.1 ile gelen 100’den fazla yeni Emoji, Android işletim sisteminde de kullanılabilecek. Detayları haberimizde.

emoji-paketi

Geçtiğimiz hafta Apple tarafında iOS 9.1 güncellemesi yayınlandı. Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar yaklaşık 150 adet yeni Emoji ifadesine kavuştu. Mobil platformlar için vazgeçilmez olan Emoji klavyesi, Android ve iOS platformunda ortak olarak kullanılıyor. Ancak iOS 9.1’in çıkmasıyla ortada bir sürüm farkı oldu.

Unicode 7 ve Unicode 8 ile birlikte gelen yeni 150 Emoji ifadesi, Android işletim sistemli cihazlar arasında görüntülenemiyor. Çünkü Android henüz bu sürüme destek vermiyor. Sadece İOS cihazlar kendi aralarında bu yeni ifadeleri gönderip alabiliyor. Ancak bu durum çok uzun sürmeyecek.

Android, Chrome OS ve Chromecast operasyonlarının başındaki isim Hiroshi Lockheimer, resmi Twitter hesabı üzerinden kullanıcıları sevindirecek bir gönderi paylaştı. Bu gönderi “Yeni Emoji ifadelerini istediğinizi hissedebiliyorum, geri dönüşleriniz için teşekkürler, üzerinde çalışıyoruz ve üzgünüz!” şeklinde oldu. Dolayısıyla artık Android 6.1 Marshmallow güncellemesinde yeni Emoji paketini beklemek yanlış olmayacaktır. Güncellemenin ne zaman geleceği henüz belli değil. Şuan için en kötü şey, yeni Emoji paketinin Android 7 sürümünde gelmesi olur. Umarız o kadar geç kalmaz.

HTC One A9’un iPhone 6s’ten iyi olduğu noktalar