iPhone 6s’te kendi kendini kapatma sorunu gündemde!

iphone 6s kapanma sorunu

Apple oldukça performanslı ve dikkat çekici özelliklere sahip yeni telefonlarını duyurdu. Ancak sorunlar devam ediyor. İddiaya göre iPhone 6s kullanıcıları, cihazlarının kendi kendine kapanmasından şikayet ediyor. Detayları haberimizde.

iphone-6s-kapanma-sorunu

Apple, geçtiğimiz ay oldukça beğenilen yeni modellerini duyurdu. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus olarak adlandırılan modeller, iOS 9 işletim sistemiyle birlikte 25 Eylül tarihinde satışa çıktı. Ancak Apple cihazlarıyla ilgili forumlarda kullanıcıların önemli bir şikayeti dikkat çekiyor.

İddiaya göre iOS 9.0.2 güncellemesinden sonra iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone 6 modelleri kendi kendine kapanıyor. Şikayetler ağırlıklı olarak yeni iPhone modellerine sahip kullanıcılardan geliyor. Ancak bazı iPhone 6 kullanıcıları da benzer bir sorunla karşılaştıklarını söylüyor.

Sorunun iPhone 6 modelinde de görüşmesi, iOS 9.0.2 sürümünde bir hata olabileceğini akıllara getiriyor. Fakat işin gerçeği, iOS 9.0.2 aslında cihazların performansını artıran bir güncelleme olarak dikkat çekmişti. Dolayısıyla bu sorunun tam olarak neyden kaynaklandığı bilinmiyor.

Kullanıcılardan bazıları kendi kendine kapanma sorununa ilişkin bir çözüm öneriyor ve bunu uygularsanız, böyle bir sorunla artık karşılaşmayacağınızı söylüyor. Çözüm cihazları sıfırlamak.

Ayarlar > Genel > Sıfırlama > Tüm içerikleri ve ayarları sıfırla seçeneği ile telefonunuzu tamamen sıfırlamanız öneriliyor. Bu işlem sonrasında iPhone, fabrika ayarlarına dönüyor. Ancak tekrar kurulum esnasında yedekleri kurmayıp, “Yeni bir iPhone olarak ayarlar” derseniz sorunun ortadan kalktığı iddia ediliyor. Hemen her iPhone modelinde bir şekilde bir skandal ortaya çıkıyor. Geçmiş iPhone modellerinde nasıl sıkıntılar yaşandığını hatırlamak istiyorsanız Geçmişten günümüze iPhone skandalları başlıklı galerimizi öneriyoruz.

Sonuç olarak bu ve bunun gibi çok sayıda problemle karşılaşmanız mümkün. iOS 7 ve iOS 8 sürümlerinde de benzer sorunlar görmüştük. Bu tarz sorunların büyük bir çoğunluğu iOS 9.1 güncellemesiyle çözülecektir.

16 GB iPhone artık yetecek!