iOS 9.0.2 sürümü çıktı! İşte yenilikler!

ios 9 0 2 guncellemesi

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi henüz iki hafta geçmeden ikinci güncellemeyi aldı. iOS 9.0.2 sürümü an itibariyle destekleyen tüm iOS cihazlar için yayınlandı. Ülkemizde de yayınlanan iOS 9.0.2 sürümünün yenilikleri ve diğer detayları haberimizde.

ios-9-0-2-guncellemesi

16 Eylül tarihinde iOS 9 güncellemesini yayınlayan Apple, kullanıcıların şikayetleri üzerine tam bir hafta sonra iOS 9.0.1 sürümünü duyurdu. Bu hafta ise Apple’dan ikinci güncelleme geldi. iOS 9.0.2 olarak adlandırılan güncelleme, iOS 9 ile birlikte gelen bazı ufak hataların giderilmesini ve genel iyileştirmeleri içeriyor. Yaklaşık 65 MB boyutundaki güncellemeyi yapmayı ihtimal etmeyin.

iOS 9.0.2 güncellemesini yüklemek için cihazınızın en az %50 şarjı olması veya şarja takılı olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme kısmından iOS 9.0.2 güncellemesini denetleyebilirsiniz. Güncelleme ile ilgili Apple aşağıdaki değişiklikleri yaptığı söylüyor.

Bu güncelleme şu sorun gidermeleri ve iyileştirmeleri içerir:

  • Uygulama hücresel veri kullanımını açma ve kapatma ayarı ile ilgili bir sorun giderilmiştir
  • Bazı kullanıcıların iMessage etkinleştirmesini engelleyen bir sorun çözülmüştür
  • Bir elle yedekleme başlatıldıktan sonra iCloud Yedeklemenin kesintiye uğramasına neden olan bir sorun çözülmüştür
  • Bildirim alırken ekranın yanlış şekilde dönmesine neden olan bir sorun giderilmiştir
  • Podcast’lerin kararlılığını artırır

Eğer iPhone 4s, iPhone 5, iPad mini veya iPad 2 kullanıyorsanız güncellemeyi yapmadan önce birkaç gün beklemenizi öneriyoruz. Geçmişte bazı güncellemelerin, eski cihazlarda sorun oluşturabildiğini görmüştük. Bu arada eğer hala iOS 9 güncellemesini yapmadıysanız aşağıdaki resimden cihazınızın iOS 9 destekleyip desteklemediğini görebilirsiniz. Eğer iOS 9 güncellemesini çoktan yaptıysanız iOS 9 için güncellenmiş 10 uygulama! başlıklı galerimize göz atmanızı öneriyoruz. Geçtiğimiz hafta duyurulan iOS 9.0.1 güncellemesiyle ilgili detaylara ise iOS 9.0.1 güncellemesi çıktı! Hemen indirin! başlığından ulaşabilirsiniz.

ios-9-yuklenebilecek-tum-cihazlar

Apple’dan ilginç iPhone 7 patenti!