Citroen Ami en ucuz otomobil sıfatıyla Türkiye’ye geliyor: Fiyatı aşırı düşük

Citroen Model Ailesi

Citroen Ami en ucuz otomobil olarak Türkiye’de satışa sunulacak. Resmi olarak giriş yapan bu araç herkesi heyecanlandırdı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Türkiye’de satışa sunulması beklenen Citroen Ami en ucuz araç kategorisinde yer alıyor. Hatta bu aracın Avrupa’da çocuk oyuncağı gibi satıldığını söyleyebiliriz. Aşırı derecede ucuz olması ve son derece basit bir yapıya sahip olması onu ön plana çıkarıyor. Bu araç 14 yaşını doldurmuş olan herkes tarafından kullanılabilir.

4 tekerlekli olan araç maksimum 50 km/sa hız yapabiliyor. Elektrikli araç sınıfındaki model, ev tipi prize takıldığında sadece 3 saat içerisinde şarj oluyor. Bu onu fazlasıyla kullanılabilir hale getiriyor. Ayrıca 70 kilometre menzil sunduğunu da belirtelim. Bu istatistiklere bakıldığında Türkiye’de önemli bir yere sahip olacağını söyleyebiliriz.

Citroen Ami en ucuz araç kategorisinde

Avrupa’da 6 bin euro fiyat ile satışa sunulan bu araç Türkiye’de de büyük bir ihtimalle son derece uygun fiyatlı olacak. İnternet sitesinden bakıldığında bu araç hakkında herhangi bir bilgi yok. Tüm bu bilgiler daha çok Avrupa kaynaklı olarak elde edildi.

Citroen Ami en ucuz

Citroen kısa bir süre içerisinde internet sitesine gerekli bilgileri ve fiyatı ekleyecektir. Bu aracın en önemli özelliklerinden birisi ehliyetsiz bir şekilde kullanılabiliyor olması. Elbette Türkiye’de tam olarak hangi kategoriye alınacağı net değil. Ancak Avrupa’da herhangi bir ehliyet olmadan bu araçları sürmek mümkün.

Elektrikli ticari Citröen e-Jumpy Hydrogen tanıtıldı

Bu araçlar şimdilik özel projelerde kullanılsa bile kısa bir süre içerisinde herkese sunulacak. Birçok kişi özellikle fiyatını merak ediyor. Bildiğiniz üzere Türkiye’de büyük miktarlarda vergi alınıyor. Eğer vergiler düşük tutulursa bu araç herkesin alabileceği bir rakama düşebilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.