YouTube iOS güncellemesi sonunda geldi: Herkes bunu bekliyordu

YouTube Türkiye temsilcisi

Uzun bir süredir yapılmayan YouTube iOS güncellemesi sonunda geldi. Apple kullanıcıları uygulamanın güncellenmesini uzun zamandır bekliyordu. İşte merak edilen tüm detaylar.

YouTube iOS güncellemesi durduk yere yapılmadı. Hatırlayacağınız üzere Apple tarafından bir karar alındı ve AppStore gizlilik kuralları bazı değişikliklere uğradı. Bu değişiklikler ile birlikte verilerin kullanıcılarda kalması amaçlandı. Küresel bir marka olan Apple gizliliği çok büyük oranda önemsiyordu. Yeni aldığı kararlarla bunu kanıtladı.

Google ise açık konuşmak gerekirse Apple kadar gizliliğe önem vermiyor. Şirket bu nedenle bazı verileri kullanıyordu. Fakat Google elbette Facebook kadar uyumsuz değil. Hatırlayacağınız üzere Apple ve Facebook arasında gizlilik yenilikleri nedeniyle büyük bir tartışma yaşanmıştı.

Google uygulamalarında güncelleme yapmak istiyor

Google uzun bir süredir kendi uygulamalarını güncellemiyordu. Bu nedenle kullanıcılar tarafından eleştirildi. Ancak bunun çok önemli bir nedeni var. Apple tarafından istenilen gizlilik özellik değişimleri bu beklemenin en önemli nedeniydi.

YouTube iOS güncellemesi
Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi bütün uygulamalardan gizlilik güncellemesi almasını istedi. 7 Aralık 2020 tarihinden beri hiç güncelleme almamıştı. Şimdi ise beklenmeyen bir şekilde uygulama güncelleme aldı. Buna göre Google şirketinin sahibi olduğu YouTube yenilendi.

Bu yeniliklerin özellik merkezli olmadığını söyleyebiliriz. Bundan sonra YouTube herhangi bir veri işlemi yapacağı zaman mutlaka sizden izin alacak. Elbette daha önceden de Google birçok izin alıyordu. Ancak bu defa neredeyse tüm işlemleri için Apple kullanıcılarından izin talep edecek. Böylece gizlilik önemli ölçüde korunacak.

YouTube reklam işini çok abartmaya başladı

Peki siz gelen bu yeni güncelleme ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Gizlilik yeteri kadar korunabilecek mi?