iOS 17.1.2 güncellemesinin bu hafta çıkması bekleniyor

123 40

MacRumors son günlerde siteyi ziyaret eden iOS 17.1.2 yüklü iPhone’ların sayısının arttığını bildirdi.

Kısa süre önce sizlerle paylaştığımız haberde Apple’ın iOS 17.1.2 güncellemesi üzerinde çalıştığını bildirmiştik. Artık güncellemenin eli kulağında ve bu hafta her an yayınlanabilir. Küçük bir güncelleme olan 17.1.2’nin hata düzeltmelerine odaklanması bekleniyor. Hangi problemleri ele alacağı belli değil. Bazı kullanıcılar bu ay başında yayınlanan iOS 17.1.1 güncellemesinden sonra Wi-Fi sorunu yaşamaya devam etti. Belki 17.1.2 Wi-Fi hatasını gideriyor olabilir. Ayrıca anlık bildirimler ve HomeKit’te problemlerle karşılaştığını söyleyen tüketiciler oldu. Bu şikayetler de muhtemelen yeni güncellemeyle düzeltilecektir.

Apple Şükran Günü haftasında genelde yeni güncelleme veya beta sürüm yayınlamaz. Çünkü çoğu çalışana tam bir hafta izin verilir. Bu yüzden 17.1.2 geçtiğimiz hafta çıkmadı.

ios 17

iOS 18’den yeni detaylar geldi

Mark Gurman kısa süre önce paylaştığı Power On yazısında iOS 18‘in çığır açan sürüm olabileceğini belirtti. Gurman’a göre yeni işletim sistemi önemli yenilikler ve tasarım değişiklikleri içerecek. Fakat daha fazla ayrıntı paylaşmadı. iOS 18’deki Siri özellikleri hakkında yeni bir rapor ortaya çıktı. Apple’a aşina kaynaklara dayandırılan bu rapora göre teknoloji devi Siri’ye büyük dil modelleri (LLM/Large Language Model) eklemeyi planlıyor. Bu özellik Kestirmeler uygulamasıyla daha derin entegrasyon içerecek.

Bununla birlikte iOS 18’de Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Özetle iOS 18’de yapay zeka desteği ağırlıkta olacak diyebiliriz.

2024’te yeni Resident Evil oyunu yok