Instagram sohbetlerde alışveriş yapılabilecek!

Instagram sohbetlerde alışveriş yapılabilecek!

Bugün Instagram yeni bir güncelleme sundu. Bu güncelleme doğrudan sohbetlerinizden bir şeyler satın almanıza izin veriyor. İşte tüm detaylar.

Yeni özellik, siparişlerinizi onaylayacak, ödeme talepleri oluşturacak ve sohbet arayüzünde ödeme toplayacak “nitelikli küçük işletmelerden” yapılan satın almalar için çalışacak. Böylece her şey aynı yerde kalacak. Sorularınız, işletmenin yanıtları, onlarla yaptığınız diğer tüm iletişimler, siparişleriniz, nakliye ve takip bilgileriniz kontrol edilecek. Instagram ana şirketi Meta, uygulama ailesinde her hafta bir milyar insanın bir işletmeye mesaj gönderdiğini söylüyor.

Instagram sohbetlerde alışveriş yapılabilecek!

Bu göz önüne alındığında ve en sevdiğiniz işletmelerle olan deneyiminizin olabildiğince sorunsuz olmasını isteyen Instagram, yeni özelliğii sundu. Artık DM üzerinden konuşarak sipariş vermeniz gibi bir seçenek sunulacak. Ardından, aynı sohbette işletmeye herhangi bir takip sorusu sorabilir ve ayrıca siparişinizi takip edebilirsiniz. Satın alma işlemlerini tamamlamak için Meta Pay’i kullanabilirsiniz.

Küçük bir işletmeyseniz, soruları yanıtlamak ve satın alma ayrıntılarını onaylamak için müşterilerle gerçek zamanlı olarak sohbet etmek, ürün açıklaması ve fiyatı ile bir ödeme talebi oluşturmak ve ardından söz konusu ödemeyi almak için bu yeni özelliği kullanabilirsiniz. Tüm bu süreç DM’lerinizde kalacak ve alışveriş yapan insanlar için durumu fazlasıyla kolaylaştıracak. Sosyal medya uygulamaları arasında en popüler olan uygulamalardan biri olan Instagram sunduğu bu özellikler ile kullanıcılarını platformunda tutmaya devam etmeyi hedefliyor.

ABD’nin Huawei ve ZTE’den tamamen kurtulması için 3 milyar dolara ihtiyacı var