ABD’nin Huawei ve ZTE’den tamamen kurtulması için 3 milyar dolara ihtiyacı var

h2 1

FCC, Huawei ve ZTE’yi ulusal güvenlik tehdidi olarak belirlediğinden beri ABD, bu iki Çinli teknoloji devinin telekom ekipmanlarını ağından çıkarmak için çalışıyor. Bu çalışmalarını tamamlamak için de hala yüklü bir paraya ihtiyacı var.

ABD uzun zamandır Huawei ve ZTE teknoloji devlerine bir nevi ambargo uyguluyor. Federal İletişim Komisyonundan da yapılan açıklamada: “Tüm makul ve desteklenen maliyet tahminlerini finanse etmek için Geri Ödeme Programından arta kalan tutarın 3.08 milyar dolar kaldığını belirtti. Konuyu hatırlatmak gerekirse, ülke, FCC’nin onları ABD ulusal güvenliğine tehdit olarak işaretlemesinin ardından iki büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisinin ekipmanlarını kaldırmaya çalışıyor.

Huawei

Ülkede bulunan telekom operatörlerinden bu Huawei ve ZTE markalarından ağ donanımını çıkaramayanlar 8,3 milyar ABD Doları tutarında bir devlet fonundan çıkarılıyor. Ancak şimdiye kadar, değiştirme politikası yalnızca 1,9 milyar ABD Dolarını uygun hale getirmeyi başarabilirdi ve bu da kaldırma programının pek de etkili olmadığını ortaya koydu.

ABD’deki operatörlerin kullandıkları altyapıdan çıkmaları yani Çinli firmalardan tamamen kurtulmaları için devletin çok daha fazla bütçe ayırması gerekecek. Bu tutarın 3-4 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Bu durum için kurulan Komisyon “önümüzdeki günlerde tahsisler verildiği için” geri ödeme taleplerine başlayacağını söyledi. Şu anda şirketler, geri ödemelerini alana kadar ağ ekipmanının sökme ve değiştirme sürecini tamamlamak zorunda değiller.

Vwar Stratos 2 Pro akıllı saat küresel pazarda piyasaya sürüldü