Instagram üzerinden alışveriş yapma dönemi resmen başladı!

Instagram üzerinden alışveriş 2

Uzun bir süredir kullanıcıların beklediği Instagram üzerinden alışveriş yapma özelliği, bugün resmi olarak başlatıldı. Özellikle de, sosyal medya üzerinden ürün araştırması yapanların daha çok sevineceği bu haber, büyük kolaylık sağlayacak.

Beğendiğiniz kuruluşun, resmi Instagram hesabından ürünlerini almak isterseniz; size Instagram üzerinden ödeme seçeneği de sunulabiliyor. Bu yeni özelliğin daha çok kıyafet kuruluşları tarafından kullanılması planlanıyor.

Instagram üzerinden alışveriş yapma özelliği takip sistemiyle geliyor

Birçok kullanıcı tarafından e-ticaret sitesi gibi kullanılan Instagram; artık bu özelliğini iyiden iyiye pekiştirmiş oldu. Bir ürünü görüntülediğinizde ürün sayfasında; “Instagram’da Ödeme Yap” düğmesini görebilirsiniz. Ürünün boyut veya renk gibi çeşitleri arasından seçim yapmak için istediğiniz seçeneklere dokunun.

Instagram üzerinden alışveriş yeni

 

Hemen ardından Instagram’dan ayrılmadan ödeme bölümüne geçebilirsiniz. İlk ödeme işlemlerinizde yalnızca; adınızı, e-posta adresinizi, fatura bilgilerinizi ve teslimat adresinizi girmeniz yeterli olacaktır. Instagram bunu otomatik olarak algılayacak ve sizden bir daha bu bilgileri istemeyecek.

Instagram’da ödeme kolaylığı şu anda tüm işletmeler için kapalı. Beta sürümünde olan bu seçenek, yalnızca ABD’deki kullanıcılara açık durumda. Çok kısa bir zaman içerisinde bu özellik, tüm Dünyaya yayılacak. Instagram üzerinden ödeme yapmak size de güvenli geliyor mu?

Instagram direkt mesajlar özelliği web sürümüne geliyor