Instagram coronavirüs nedeniyle insafa mı geldi?

Instagram coronavirüs nedeniyle insafa mı geldi?

Instagram kullanıcılarının yıllardır talep ettiği ve çok basit bir özellik olan “web uygulaması üzerinden DM” yeteneği nihayet hayata geçti. 

Bugüne kadar PC üzerinden mesajlaşmaya izin vermeyen ve kullanıcılarını mobil cihaz kullanmaya zorlayan Instagram coronavirüs nedeniyle insafa geldi. Instagram, evlerinde çalışmak ve kapalı kalmak zorunda olan milyalarca kullanıcısına, PC üzerinden DM atabilme özelliğini açtı.

Instagram coronavirüs için acil DM önlemi aldı

Instagram’ın Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, kullanıcılar artık web tarayıcısı üzerinden ulaşabildikleri DM özelliğini kullanabilecekler. Intagram ayrıca daha önce web uygulaması üzerinden izin vermediği “keşfet” özelliğini de yine PC kullanıcılarına açtı. Böylece Instagram artık tüm özellikleriyle PC üzerinden kullanılabilen bir servise dönüştü.

Yeni özellikle henüz tüm dünyadaki kullanıcılara ulaşmadı ancak servis yavaş yavaş tüm kullanıcılarını yeni özellikle tanıştırıyor. Türkiye’de de pek çok kullanıcı Web üzerinden DM özelliğinin açıldığını rapor etmeye başladılar.

Instagram, 2020 başında Web üzerinden DM özelliğini çok küçük bir kullanıcı grubu üzerinde test etmeye başlamıştı. Ancak yıllardır şikayet edilen bu konunun bu kadar hızlı çözülmesini kimse beklemiyordu. Zuckerberg’ün bu kararı alamasında, dünya çapında evlerine kapanmak zorunda oan 3 milyardan fazla insanın önemi de büyük.

WhatsApp üzerinden videolu görüşme nasıl yapılır?

Zuckerberg aynı zamanda Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram gibi kendi platformları arasında mesajlaşmayı mümkün kılmak da istiyor. Fakat bu dev platformları bir araya getirme fikri anti-tekel otoriteleri arasında hiç popüler değil ve Zuckerberg bu hayalden vazgeçmesi için sık sık üst düzey uyarılar alıyor.

Instagram coronavirüs