Apple patent kabusu ile boğuşuyor

Apple' araba projesi için bir Ford yöneticisi tuttu

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, şu sıralar kendisine dava açan bir patent trolü ile uğraşıyor.

Apple patent kabusu ile boğuşuyor. Apple kuşkusuz ki dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri. Ancak şirketin bu konuma gelebilmek için verdiği yüzlerce savaş sırasında bazen bilerek bazen bilmeyerek bazı patent ihlallerinin olabilmesi son derece normal. Zaten bu yönde yapılan bir tespit olduğu an, Apple gibi devasa bir şirketten hakkını alabilmek için sırada bekleyen yüzlerce firmanın ortaya çıktığı söylemeye de gerek yok.

Apple, eski avukatlarına dava açtı!

Bununla birlikte kimi şirketler var ki bunlar bazı alanlarda patentlere sahip olmalarına rağmen, o patentlere dayalı herhangi bir ticari ürün geliştirmiyor ve onların sadece isim haklarını elinde bulunduruyorlar. Daha sonra benzer konuda geliştirilmiş bir cihazın varlığı ortaya çıkınca, bunun patenti bendeydi diyerek o şirketleri dava ediyorlar. Dahası teknoloji dünyasında patent trolü olarak ifade edilen bu tür şirketlerin, tek geçim kaynağı da çoğu zaman bu davalar oluyor.

Apple alternatif ödeme

Apple patent kabusu ile boğuşuyor

İşte Apple’ın içlerinde iPhone 6’dan tutunda beşinci nesil iPad modellerinde ve hatta bazı MacBook modellerine kadar pek çok cihazda kullandığı bir teknolojinin kendi patent hakkını ihlal ettiğini ileri sürerek Amerikalı teknoloji devini dava eden Sonrai Memory isimli şirketin de bu türden bir patent trolü olduğu düşünülüyor.

Apple üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarına izin verecek!

Açtığı davalarda birçok konuda ücret ve tabi ki tazminat talebinde bulunan Sonrai Memory, işlemci ve şarj devresi kategorilerinde kendi patentinde olan birtakım teknolojilerin Apple tarafından izinsiz olarak kullanıldığını iddia ediyor.

Daha önce benzer konularda Samsung, LG ve Google gibi teknoloji devleriyle de uğraşan Sonrai Memory’nin daha önce tanımlamasını yaptığımız türden bir patent trolü olduğu düşünülüyor.

Panasonic’ten elektrikli otomobil bataryalarına dev yatırım