Apple Music’te albüm kapaklarını tek dokunuşla galerinize kaydedebilirsiniz

apple music

Apple Music‘te herhangi bir albüm kapağı hoşunuza gidebilir. Albüm kapağının ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Fakat görüntüyü kırpmak gerekiyor. Ancak bunun kısa bir yolu var. Ekran görüntüsü almaya ve kırpmaya gerek kalmadan, albüm kapağını direkt olarak galerinize kaydedebilirsiniz. İşte detaylar…

iOS geliştiricisi olan ETHN, albüm kapaklarını görsel olarak almak için özel bir tweak geliştirdi. MusicArtworkSave isimli bu minik yazılım hem yeni hem de ücretsiz bir jailbreak tweak’i. Ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi MusicArtworkSave, Apple Music uygulamasının sağ üst kısmına bir düğme ekliyor. Bu düğmeye dokunduğunuz zaman albüm kapağı galerinize kaydediliyor. Kaydetme işlemi tamamlandığında da düğmenin yerinde küçük onay işareti beliriyor. Görsel, JPEG olarak kaydediliyor.

apple music

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu tweak sadece Apple Music uygulaması için geliştirildi. YouTube Music, Spotify veya farklı bir uygulamada çalışmıyor.

MusicArtworkSave tweak’i normal ve rootless olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi normal sürüm sıradan jailbreak’ler için geliştirildi. Rootless sürümü ise rootless jailbreak’ler için tasarlandı. MusicArtworkSave’in her iki sürümü ETHN’nin kişisel reposunda yer alıyor. Tweak, jailbreak yapılmış iOS 13, 14, 15 ve 16 yüklü cihazları destekliyor. Şunu da belirtelim, tweak ETHN’nin Github sayfasında açık kaynak olarak da mevcut durumda.

Jailbreak’le iPhone’lara dışardan farklı uygulamalar yüklenebiliyor. Avrupa Birliği’nin aldığı karar sonucunda Apple’ın en geç 2024 sonundan itibaren Avrupa’da piyasaya süreceği cihazlarda App Store olmadan uygulama yüklenmesine izin vermesi gerekiyor. Söylenenlere göre bu özelliği belki iOS 17’de görebiliriz. İddialara bakarsak iOS 17’de daha fazla kişiselleştirme imkanı olacakmış. Yakın tarihte ortaya çıkan bir raporda Apple’ın özelleştirme seçeneklerini artırmayı planladığından bahsediliyor.

Pixel 8 ve 8 Pro görselleri sızdırıldı