İnsan DNA’ları Ay’a gönderilecek

insan DNA sı

Başka bir gezegende yaşayıp yaşamayacağı net olarak belli olmayan insan DNA’ları, yeni bir girişimin konusu oldu. İşte insanlığın gezegenlerarası bir tür olabilmesi için önemli olan bu haberimizin detayları.

Kickstarter’da yatırım toplamayı başaran bir girişime göre insanlara ait olan bütün DNA yapıları başka gezegenlerde yaşayabilir. Teknik olarak bunun mümkün olup olmadığı henüz tam olarak bilinmese bile, girişim son derece kritik öneme sahip.

İnsan DNA’ları Ay’a 99 dolar karşılığında gönderilecek

LifeShip şirketinin başlattığı bir proje ile birlikte diğer gezegenlerde DNA örneklerimizin dayanıp dayanamayacağı yeniden tartışmalara açıldı. Şirketin kurucusu olan ben Haldeman, insanlığın izinin Ay’a taşınması açısından bu projenin en önemli olduğunu ifade etti.

Uzayda dna

Yapay bir kehribar içerisine yerleştirilerek saklanacak olan DNA yapıları Ay yüzeyine gönderilecek. Bu DNA türlerinin Ay’da sonsuza kadar yaşayacağı iddia edilse bile henüz bunun net olduğunu söyleyemeyeceğiz. Şirketin kurucusu bile bu DNA yapılarının milyonlarca yıl kalacağını garanti edemiyor. Ancak orada uzun bir süre kalması konusunda iddialı.

Proje her ne kadar önemsiz gibi görünse bile insan DNA’larının başka bir gezegende yaşayıp yaşamayacağının görülmesi açısından son derece kritik. Peki sizce DNA yapıları başka gezegenlerde uzun bir süre yaşamaya uygun mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

51. Bölge etkinliği uzaylı festivaline dönüşecek