Foxconn elektronik alet satışlarında düşüş bekliyor

Foxconn

Başta Apple olmak üzere pek çok teknoloji şirketi için parça üreten Foxconn, önümüzdeki çeyrekte elektronik alet satışlarında düşüş bekliyor.

Tayvan merkezli elektronik şirketi Foxconn, bugün teknoloji dünyasının en önemli üretici ortaklarından biri olarak tanınıyor. Şirket, özellikle Apple ile olan işbirliği ile sık sık adından söz ettiriyor. Bildiğiniz gibi Tayvanlı şirket, başta iPhonelar olmak üzere Apple ürünlerinin parçalarını üreten bir numaralı üretici konumunda. Bu da şirketi teknoloji dünyası için oldukça önemli bir rolde konumlandırıyor. Bu yüzden şirketin teknoloji dünyasına dair öngörüleri de büyük önem taşıyor.

Şirketin yakın gelecek için öngörüsü ise teknoloji dünyasını pek memnun etmeyecek cinsten. Çünkü Foxconn, önümüzdeki dönemde kullanıcıların elektronik aletlere olan talebinin düşeceğini düşünüyor.

Şirketin mali sonuçlarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Liu Young-way, son çeyrekte kârlarının yüzde 10 düştüğünü açıklarken, önümüzdeki çeyrek için de temkinli olduklarını söyledi. Bunun sebebi ise şirketin elektronik aletlere olan talepte genel bir düşüş beklemesi. Şirket bunun sert bir düşüş olacağını düşünmüyor. Ancak elektronik aletlere talepte genel bir düşüş yaşanması bekleniyor. Bu da halihazırda zorlu bir dönemden geçen teknoloji şirketleri için sıkıntıların bir süre daha süreceği anlamına geliyor.

Hatırlarsanız Apple da 2023 için çizdiği tabloda, şirketin satışlarının üst üste iki çeyrekte düşüş yaşayacağını öngörmüştü. Ancak Apple üretim normale dönüp stoklar yenilendikten sonra satışların yeniden yükselişe geçmesini bekliyor.

Mark Zuckerberg, MetaVerse konusunda frene bastı