Evrende yalnız mıyız soruları çok uzun bir süredir soruluyor ve uzaylı yaşamı merak ediliyor. Bilim insanları bu merakı giderebilmek için yeni yöntemler denemeye çalışıyor. İşte muhtemel bir uzay yaşamı ile ilgili yapılan çalışmalardan detaylar.
Jüpiter’in uydularınından bir tanesi olan Europa, son zamanlarda bilim insanları tarafından çok fazla konuşuluyor. Yüzeyinin buzla kaplı olması ve su aktivitesinin son derece yüksek olması, uzaylı hayatının olabileceğini gösteriyor. Bugüne kadar NASA gezegen ile ilgili yoğun araştırmalar yapmamıştı.
Uzaylı yaşamı bulunmaya çok yakın
Bu gezegenin çok fazla dikkat çekmesinin en önemli nedeni buzların altında yer alan okyanusun Dünyadaki bütün su varlığının 3 katı büyüklükte olması. Üstelik bu gezegenin Dünyanın uydusu olan Ay’dan daha küçük olduğu düşünülürse büyük bir rakam.
NASA, Ağustos ayında yaptığı açıklamada Europa’yı araştırmak için Europa Clipper adında bir uzay sondası oluşturacağını söylemişti. Kuruluş bunu gerçekleştirmek için çalışmalarını büyük bir hızla devam ettiriyor. Tahminler 2023 yılında bu uzay sondasının fırlatılacağı yönünde. Uzay aracı gezegene çok farklı noktalardan yakınlaşacak ve tarama yapacak.
Tüm bu taramalar dünyaya hızlı bir şekilde bilgi olarak gönderilecek. Böylece bu gezegenden elde edilen veriler toplanabilecek. 1610 yılında Galileo Galilei tarafından keşfedilen, Jüpiter’in dört Galilean uydusundan en küçüğü olan Europa, bilim insanlarının ilgisini her zaman çekti. Ayrıca bu gezegende oksijen olması ayrı bir önem taşıyor. Sizce bilim insanları uzaylı hayatını yakın bir zaman içerisinde bulabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.