Spotify aile üyeliği kullanıyorsanız bu habere dikkat!

Spotify family

Dünyanın en büyük müzik platformlarından bir tanesi olarak bilinen Spotify aile üyeliği en fazla avantaj sunan kategoriler içerisinde yer alıyordu. Ancak son dönemlerde şirketin aile üyeliği ile ilgili bazı radikal kararlar aldığı görülüyor.

Apple gibi şirketlerin rekabet yaratması ile birlikte Spotify kârlılık konusunda bazı sorunlar yaşayabiliyor. Normal şartlarda her bir aile ferdinden Premium ücret almasıyla 60 TL civarında kazanç sağlayabilecek olan kuruluş, aile üyeliği ile birlikte 20 TL alıyor. Bu elbette önemli bir kazanç kaybı anlamına geliyor.

Spotify aile üyeliği yeni şartlarla geliyor

Spotify mevcut aile üyelerinden düşük ücret alması ile ilgili herhangi bir problem çıkarmıyor. Ancak şirketin peşine düştüğü kişiler ise daha çok aile üyeliği avantajını suistimal edenler. Kuruluş bunu engelleyebilmek için bazı yeni tedbirler alacak.

Spotify aile uyeligi 1

Bundan kısa bir süre önce aile bireylerinin konumlarını teyit etmesini isteyen Spotify, gizlilik ihlalleri nedeniyle bundan vazgeçti. Şirket bunun yerine aile üyelerinden düzenli olarak adres bildirimi isteyecek. Bu sayede hiç kimsenin yanıltıcı bir abonelik sağlamaması konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

Spotify bunu her zaman için istemeyecek. Sadece yılın belirli dönemlerinde aile üyelerinden adres bilgilerini teyit etmesi için rapor talep edebilecek. Kısa bir süre içerisinde birçok kişinin aile üyeliğini suistimal etmesi şirketi böyle bir karar almaya zorladı. Peki sizce de adres teyidi istemek Spotify zararını önleyebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Spotify müzikleri Snapchat üzerinden paylaşılabilecek