İnsanların bağışıklık sistemi hakkında yeni buluş!

İnsanların bağışıklık sistemi hakkında yeni buluş!

İnsanların bağışıklık sistemi gündelik hayatta sağlıklı olmak için çok önemli. Şimdi ise yeni bir buluş gündeme geldi. İşte tüm detaylar.

Yeni araştırmalar, bizi istilacılara karşı korumak için hazırlanmış çeşitli dokulardan oluşan vücudun bağışıklık sisteminin yaklaşık 1,8 trilyon hücreden oluşan çalkantılı bir kütle olduğunu ortaya çıkardı. Bu akıllara durgunluk veren rakamı anlamakta zorlanıyorsanız, şöyle ifade edelim: Ortalama büyüklükteki yetişkin bir erkekte, bu bağışıklık hücreleri toplu olarak yaklaşık 1,2 kilogram ağırlığındadır; bu da yaklaşık bir ananas veya altı ananasa eşdeğer olabilir. Geçmiş tahminlerden tatmin olmayan İsrail’deki Weizmann Bilim Enstitüsü’nden biyolog Ron Sender ve meslektaşları, insan vücudunda kaç tane bağışıklık hücresi bulunduğunu, bunların nerede bulunduğunu ve toplu olarak ne kadar ağırlıkta olduklarını hesaplamaya başladılar.

İnsanların bağışıklık sistemi hakkında yeni buluş!

Yazarlar, çalışmayı takiben, sonuçları cinsiyete, ağırlığa ve yaşa genişletirken insan vücudunda 20 ila 30 yaşları arasında 70 kilogramlık yetişkin bir erkeği varsayılan referans modeli alarak araştırma yaptılar. Bağışıklık sistemiyle ilgili daha önceki hesaplamalar, erkek vücudunu analiz etmek için, büyük ölçüde belirli dokulara veya hücre tiplerine odaklanan veya kemirgenler üzerinde çalışan çeşitli yöntemler kullanmıştı; her iki durumda da çalışmanın tüm şekil ve formlardaki insanlara genellenebilirliğini sınırlandırıyor. Ancak yeni çalışma daha kapsamlı bir şekilde odaklanarak yeni sonuçları ortaya koydu. Bu da insan bağışıklık sistemi hakkında daha önce bilinmeyenleri gözler önüne serdi.

Elon Musk, İskoçya başbakanı Humza Yousaf’ı ‘bariz ırkçı’ olarak nitelendirdi