Yapılan bazı özel çalışmalarla birlikte bilim insanları vitaminli sakız üretimine başladı. İşte yapılan yeni çalışmalar ile alakalı tüm detaylar.
Pandemi ve diğer hastalıkların artmasıyla birlikte bilim insanları vitaminli sakız gibi bazı alternatif yöntemler geliştirmeye başladı. Bilimsel çalışmalar da bu yönde değişti. İnsanların bağışıklık sistemlerinde meydana gelen hasarların çok çabuk kapatılmasının istenmesi ve diğer salgınları önleme gayreti, yeni gelişmelerin önünü açıyor. Deneme yanılma çalışmaları bunun önemli bir parçası olmaya da devam ediyor.
Vitaminli sakız kullanımı giderek artabilir
ABD Tüketici Sağlık Ürünleri Derneği içerisinde önemli bir konuma sahip olan John Troup, vitaminli sakız konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Her ne kadar Türkiye’de çok büyük bir kullanım alanı olmasa bile yine de bu tür sakız türleri giderek çeşitleniyor. Zamanla bizlerde de bu ve buna benzer ürünlerin kullanımı artabilir.
Esas olarak ilk başlarda domuz derisi veya kemiklerinin kaynatılması ile ortaya çıkarılabilen jelatin, günümüzde bambaşka bir boyuta geçti diyebiliriz. Genel olarak soğuk algınlığından diğer birçok türe kadar neredeyse her alanda bu sakızlardan kullanmak mümkün. Sakızları ilk olarak C vitamini ile dolduran bilim insanları, şimdilerde çok daha başka vitamin türlerini de kullanıyor.
Bugünlerde üretilen sakızlarda domuz materyalleri kullanılmıyor. Bunun yerine bitkisel kaynaklı pektin denilen bir materyal tercih ediliyor. Böylece sakızları kullanabilen kişi sayısının artması ile birlikte aynı zamanda vejeteryanlar için de iyi bir kullanım aracı oldu. Bilim insanlarının yapacağı yeni çalışmalarla birlikte, bu tür vitaminli sakızlar bağışıklık sistemi için önemli bir faktör olacak.