Elon Musk, İskoçya başbakanı Humza Yousaf’ı ‘bariz ırkçı’ olarak nitelendirdi

Elon Musk biyografisi geliyor! Yönetmen belli oldu

Elon Musk farklı söylemleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi de İskoçya başbakanını ırkçı olarak tanımladı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. X’in sahibi, sosyal medya paylaşımında SNP lideri Humza Yousaf’ı “bariz ırkçı” olmakla suçladı. İskoçya’nın baş bakanı ise bu yorumlara tepki gösterdi ve Bay Musk’un kendi platformunda “kontrolsüz kalan ırkçılık ve nefretle mücadele etmesi” gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Twitter’ı devralan ve adını X olarak değiştiren Musk, Bay Yousaf’ın George Floyd cinayetinin ardından adalet bakanı iken yaptığı bir konuşmayı yayınlayan bir hesaba yanıt verdi. “End Wokeness” adlı hesap tarafından yapılan gönderiye yanıt olarak Bay Musk başbakan hakkında “Ne kadar bariz bir ırkçı!” ifadelerini kullandı.

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Bay Yousaf,  Tesla sahibinin suçlamalarının karşısında kendini savunmak zorunda kaldı ve günlük olarak görüştüğü kişilerin tamamının beyaz olduğunu vurguladı. Cuma sabahı itibariyle Musk’ın kendisini “bariz bir ırkçı” olmakla suçlayan paylaşımı 500.000’den fazla hesap tarafından paylaşıldı. İskoçya başbakanı ise buna cevaben: “Irkçılar benim varoluşum karşısında ağızlarından köpükler saçıyor” yazan bir post paylaştı. Bay Yousaf’ın bir sözcüsü şunları söyledi: “Başbakan hayatı boyunca ırkçı nefret, taciz ve ölüm tehditlerine maruz kaldı ve bu süre boyunca her türlü nefret ve bağnazlığa karşı kararlı bir şekilde durdu.” Henüz Elon Musk’tan karşı bir cevap gelmedi.

Battlefield 2042 6. Sezon’un ilk etkinliği, Dark Protocol açıklandı