İlk Apple Glass sektörde büyük heyecan yarattı!

apple glasses

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen ve yakın zamanda tanıtılacağı düşünülen yeni AR / VR gözlük, teknoloji dünyasının gündemine oturdu.

İlk Apple Glass sektörde büyük heyecan yarattı! Apple’ın, 5 Haziran’da düzenlenecek olan WWDC 2023 etkinliği ile ilgili olarak büyük bir heyecan içinde olduğunu duyurdu. Etkinlik sırasında şirketin ilk AR/VR (Artırılmış Gerçeklik/Sanal Gerçeklik) başlığının tanıtılması öngörülüyor. Ürünle ilgili detaylar henüz netleşmemiş olsa da, Apple’ın bir yandan metaverse gibi sanal bir evreni hedeflerken, diğer yandan gerçek dünyaya dijital unsurlar eklemeyi planladığını biliyoruz. Uzmanlar, bu AR/VR teknolojisinin büyük bir başarı elde edeceğine inanıyorlar. Ancak kısa vadede, bu ürünün Apple’a beklenilen faydayı sağlaması biraz zaman alabilir.

apple glasses

2023 Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) sırasında Apple’ın ilk Artırılmış Gerçeklik (AR) / Sanal Gerçeklik (VR) başlığını tanıtacağı tahmin ediliyor ve analistler ürünün potansiyelini zaten değerlendirmeye başladılar. İlk tahminlere bakılırsa, başlık büyük bir başarıya imza atacak. Aslında, bir analist olan Gene Munster, AR başlığının 2030 yılına kadar Apple’ın iş hacminin yaklaşık %10’unu oluşturabileceğine inanıyor. Ancak, bu durumun beklenenden daha yavaş gerçekleşebileceği görülüyor. Munster’ın tahmini, daldırıcı deneyimlere olan talebin artmasıyla ilişkili.

s3 news tmp 126745 apple glasses default 1280

İlk Apple Glass sektörde büyük heyecan yarattı!

Munster, “Daha fazla daldırıcı tüketici teknolojisi deneyiminin eğiliminin devam edeceğine inanıyorum, bu da güçlü bir başlık pazarını tetiklemeli” şeklinde belirtiyor. “2030 yılına kadar giyilebilir/gözlük segmentinin, Apple’ın satışlarının %10’unu oluşturabileceğine inanıyorum. Bu, bugün Apple’ın Mac ve iPad işletmeleriyle benzer bir büyüklüğe sahip bir işi temsil ediyor.”

apple glass

Tabii ki, AR başlığının bu düzeyde bir başarıya ulaşması zaman alacak. Munster, başlığın ilk yılında sadece 3 milyar dolar gelir elde edeceğini düşünüyor. Ancak AR başlıkları pazarının gelecek yıllarda hızla büyüyeceğine ve Apple’ın bu büyümeden faydalanmak için iyi bir konumda olacağına inanıyor. İlk Apple Glass sektörde büyük heyecan yarattı!

OnePlus 12 özellikleri ortaya çıkmaya başladı