Android 14 Beta yeni sürümü ile tartışmalara yol açtı

Android 14

Yeni işletim sistemi sürümüne erkenden ulaşmak isteyenlerin tercih ettiği Android 14 Beta sürümleri bazen çok can sıkıcı hatalara sahip olabiliyor.

Android 14 Beta yeni sürümü ile tartışmalara yol açtı. Android 14 Beta‘nın 2.1 versiyonu, daha önceki Beta sürümlerinden kaynaklanan hataların giderilmesi amacıyla duyuruldu. Ancak, güncelleme ile birlikte, kilit bir Pixel özelliğinin kendiliğinden zarar gördüğü belirlendi. Android_Beta subredditinde, Pixel kullanıcılarının Android 14 Beta 2.1’in kameralarını bozduğu konusundaki şikayetlerini bulabiliriz. Fotoğrafçılık becerileri nedeniyle birçok kişi Pixel telefonlarına yönelmişken, bu haber pek de hoş karşılanmadı.

1489472249 android shock

Özellikle, bir Reddit kullanıcısı şunları söyledi: “Fotoğraf çekmeye çalışırken, çökme, donma ve fotoğrafı kaydetmeme gibi sorunlarla yaklaşık 5 dakika uğraştım. Gerçekçi olmak gerekirse, istikrarlı bir versiyona dönmeyi ve sıfırlamak için harcanacak enerjiyi göze alabilirim. Beta ile ilgili genellikle her şey sorunsuz görünüyor, ancak sık sık fotoğraf çektiğim için kameramın bozulması günlük kullanımımı ciddi şekilde etkiliyor.”

1487596941 malware android

Android 14 Beta yeni sürümü ile tartışmalara yol açtı

Diğer bir deyişle, bu Pixel sahibi, Android 14 Beta programından erkenden çıkmak ve fabrika ayarlarına geri dönmek pahasına kamerayı kullanmayı tercih ediyor. Umarız, bu işlemi gerçekleştirirken verilerini yedeklemiştir ki, işlem çok daha az acı verici olur.

1487596937 android malware bss image 1

Bir diğer Reddit kullanıcısı, Pixel 7 Pro‘nun kamerasının sorununun bir uygulama güncellemesinden kaynaklandığını belirterek, “Dün her şey benim için mükemmel çalışıyordu, ancak bir kamera uygulaması güncellemesi vardı. Bugün fotoğraf çekmeye çalışırken donma yaşadım.” ifadelerini kullandı. Yani anlayacağınız eğer bu sürüme erkenden erişmek gibi bir düşünceniz varsa iki defa düşünmenizi tavsiye ederiz. Android 14 Beta yeni sürümü ile tartışmalara yol açtı.

Xiaomi 14 serisi ile ilgili ilk ciddi bilgiler gelmeye başladı