İkinci Dünya Savaşı sırasında mektup yazdı, 76 yıl sonra ulaştı

İkinci Dünya Savaşı sırasında mektup yazdı, 76 yıl sonra ulaştı

Almanya’da konuşlu bir ABD askerinden Massachusetts’teki annesine gönderilen mektup, gönderildikten 76 yıl sonra teslim edildi. İkinci Dünya Savaşı sırasında yazılan mektup yıllar sonra ulaştı. İşte detaylar.

WFXT-TV‘nin Çarşamba günü bildirdiğine göre, o sırada 22 yaşında olan Ordu Çavuş John Gonsalves, Aralık 1945’te ikinci dünya savaşının resmi olarak sona ermesinden sonra Woburn’daki annesine yazdı. Mektup, Pittsburgh’daki bir ABD Posta Servisi dağıtım tesisinde bulunmadan önce 75 yıldan fazla bir süre açılmadan kaldı. Mektupta, “Sevgili Anne, bugün senden başka bir mektup aldım ve her şeyin yolunda olduğunu duymak beni mutlu etti” yazıyor. “Kendime gelince, ben iyiyim ve iyi geçiniyorum. Ama yemeklere gelince, çoğu zaman oldukça berbat.” “Sevgiler ve öpücükler, oğlunuz Johnny. Yakında görüşürüz, umarım.”

İkinci Dünya Savaşı sırasında mektup yazdı, 76 yıl sonra ulaştı

Gonsalves 2015 yılında öldü. Annesi de öldü. Ancak USPS, askerin mektubu gönderdikten beş yıl sonra tanıştığı dul eşi Angelina için bir adres buldu. Onlarca yıllık postanın yanı sıra USPS çalışanları da kendilerine ait bir mektup göndererek “bu mektubun iletilmesi bizim için çok önemliydi” dedi. Gonsalves ailesi mektubu aldıktan sonra tesisi arayıp teşekkür etti. Mektubu alan kişi “İnanılır gibi değil! Yetmiş altı yıl!” ifadelerini kullandı. “Gözlerime inanamadım”. 89 yaşındaki Angelina Gonsalves, kocası olmadan bir yılbaşı daha geçirdi, ancak bu yıl “Sanki bana geri döndü, biliyor musun?” ifadelerini kullandı.

Yeni AirPods Pro 2, 2022’nin üçüncü çeyreğinde çıkacak