ABD, Almanya’ya Huawei ekipmanlarını bırakmasını söyledi!

ABD huawei ekipmanlarını

The Wall Street Journal’a göre Huawei ekipmanlarını bırakması konusunda ABD, Almanya’ya büyük bir baskı yapıyor.  En ağır uyarı ise ABD büyükelçiliğinin Almanya’ya mektup göndermesi oldu.

Huawei firması, çok uzun bir süredir 5G teknolojisinin Çin hükümeti tarafından casusluk için kullanılabileceği yönündeki suçlamalarla karşı karşıya kaldığımı biliyoruz. Şirket bir çok defa, Çin hükümeti adına çalıştığını kabul etmeyerek, ABD hükümetinin iddiaları doğrulamak adına kamuya herhangi bir delil göstermediğini de dile getirmişti. Fakat ABD buna rağmen geri adım atmadı.

ABD, Almanya’nın Huawei’nin yeni nesil 5G altyapısı üzerinde çalışmalarına izin verirmesi halinde, istihbarat bilgilerini paylaşmayacağı konusunda uyardı. Bilindiği üzere ABD, Almanya ile paylaşım istihbaratını sürdürmeyi planlıyor. Fakat yetkililer, Huawei ekipmanının Alman altyapısında kullanılması durumunda bu bilgilerin etki alanının küçültülebileceğini düşünüyor.

Amerika

Huawei ekipmanlarını kullanmak ABD için büyük suç

ABD’de, Huawei’ye karşı savaş her geçen gün şiddetini arttırarak devam ediyor. Adalet Bakanlığı, Huawei’yi ticari sır saklamakla suçluyor ve İran’a yönelik tüm yaptırım ihlallerinı yaptığını vurguluyor.

Huawei, bu suçlamaları kabul etmiyor. Hatta geçtiğimiz hafta, hükümetteki teçhizatının yasaklanmasının anayasaya ters düştüğünü iddia ediyor.

SpaceX’in Crew Dragon kapsülü Görevini tamamladı