Yeni AirPods Pro 2, 2022’nin üçüncü çeyreğinde çıkacak

a53

Bu haftanın başlarında, yeni nesil Apple AirPods Pro 2’nin 2022’nin 3. Çeyreği civarında piyasaya sürülece açıklandı. Şimdi yeni kulaklıklar hakkında yeni bilgiler geldi.

Son yayınlanan raporlara göre, Apple tedarikçileri çip kapasitelerini artırarak yeni üst düzey AirPod’ların sevkiyatına hazırlanıyor. Bu yeni bilgi, güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun AirPods Pro 2 ‘nin piyasaya sürülme zaman çizelgesini açıklamasından birkaç gün sonra geldi ve ona göre Ekim veya Aralık 2022 civarında bir yerde piyasaya çıkacak.

Ming-Chi Kuo ayrıca AirPods Pro 2’nin Apple Lossless Audio Codec (ALAC) ile gelmesini bekliyor ve bu gerçekleşirse, Cupertino tabanlı teknoloji devinin kayıpsız sesi destekleyen ilk TWS kulaklıkları olacak.

AirPods Pro 2

Farkında olmayanlar için, Kayıpsız ses temel olarak orijinal ses dosyasındaki tüm verileri korur ve bu da daha yüksek kaliteli ses sağlar. Şirketin şimdiye kadar piyasaya sürdüğü tüm AirPod’lar , ses iletimi için Bluetooth’u kullanıyor  ve bu, kaybolmaya meyilli bir ses iletimi biçimi olan Gelişmiş Ses Codec’i (AAC) kullanmakla sınırlı. Apple’ın akustikten sorumlu başkan yardımcısı Gary Geaves de yakın tarihli bir röportajda bu bant genişliği sorununu ayrıntılı olarak paylaştı.

Ek olarak, AirPods Pro 2 ‘nin şarj kutusu ses yayma desteğine sahip olabilir. Bu, AirPod’lardan ayrılmışsa veya kullanıcı tarafından yanlış yerleştirilmişse şarj kutusunun bulunmasına yardımcı olmak için kullanılıyor.

Şu anda AirPod’lar, Find My uygulaması aracılığıyla onları bulmaya çalışırken ses çıkarıyor. Ayrıca Kuo, kulaklıkların  daha fazla yuvarlak bir şekil içerebilecek zindeliğe daha fazla odaklanmak için yeniden tasarlanabileceğini ekledi.

Kusursuz sinema deneyimi sunan BMW Theater Screen ortaya çıktı