Download Yapanlar Yandı!

stock footage downloading in progress

Kültür ve Turizm bakanlığı korsanla mücadelede kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

stock-footage-downloading-in-progress

Bakanlık korsan ürünlerle ilgili yeni kararlar alarak bu mücadelede kararlı olduklarını, sanal ortamda müzik veya film indiren kişilere önce mektup yoluyla uyarı gönderilecek, bu uyarıyı dikkate almadığı takdirde, uyarı para cezasına dönecek.

Korsanla mücadelede yeni döneme başlayacak olan Kültür ve Turizm bakanlığı korsan film, müzik ve dosya indirenler için adrese teslim ceza uygulaması başlatıyor. Bu uygulamanın Fransa’daki uyar-kaldır modelinden esinlenerek gündeme geldiği belirtiliyor.

Uygulanacak olan yeni modelin işleyişine gelince, internet üzerinden korsan film, müzik veya dosya indirdiği tespit edilen kullanıcıya öncelikle e-posta yoluyla bir uyarı gönderilecek. Kullanıcı bu uyarıyı dikkate almayıp aynı suçu tekrar işlerse bu sefer adrese teslim bir mektup gönderilecek. Uyarılara kulak asmayıp indirme işlemine devam eden kişiye ise para cezası kesilecek.

Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın bu ay içinde ilgili kurumlardan görüş alması düşünülüyor. Sonrasında fikir ve sanat kanununda değişiklik yapılmasına dair taslağa son şeklini vereceği belirtiliyor.