Hummer elektrikli pick-up olarak geri dönüyor

Hummer elektrikli

Elektrikli araçlar konusundaki hızlı gelişmeler ve arazi araçlarının da artık elektrikli motorla çalışması General Motors’u önemli bir markayı geri döndürmeye ikna etti. Bir arazi canavarı olarak ün yapmış Hummer elektrikli modelleriyle yakında karşımıza çıkabilir.

Yakıtı su gibi içmesiyle tanınan, dev motoruyla savaş alanlarında her türlü yükü taşıması için tasarlanan Hummer’lar ekonomik ömürlerini tamamladıkları için üretimden çekilmişti.

Hummer elektrikli pick-up’ları kime satacak?

Bir Çinli firma GM’den Hummer markasını alıp bu arazi araçlarını Çin’de üretmek istemişti. Ancak Çin hükumeti satışa onay vermediği için alışveriş iptal edilmişti.

GM şimdi bu ünlü markayı elektrikli pick-up olarak geri döndürmek istiyor. 2022 yılında piyasaya çıkması beklenen elektrikli pick-up’lar Tesla’nın elektrikli kamyonetlerine rakip olacak.

Yeni Hummer prototipini ise Şubat ayında medyaya tanıtmayı planlayan GM böylece Hummer’ın ekmeğini yıllar sonra yeniden yemeye başlayacak.

Şirketin yeni pick-up’ı ünlü basketbolcu LeBron James’in katılacağı bir etkinlikle promote etmesi bekleniyor.

Drone ile ev koruma sistemi geliştirdiler

Öte yandan yeni Hummer’ın piyasada güçlü rakipleri de olacak Tesla Cybertruck’lar beraber, Ford F-150 ve Rivian R1T modelleriyle de rekabet etmek zorunda kalacak.

Ancak GM’in ABD ordusu ve devletiyle yakın ilişkisi nedeniyle araçların hükumet kurumlarında resmi görevler için tahsis edilmesi de olasılıklar arasında görülüyor.

Çok güçlü motorlarla üretilen ilk nesil Hummer’lar ABD ordusunda askerleri cephede taşımak ve korumak için kullanılmıştı.

Ardından sivil kullanım için de varyasyonları üretilen arazi araçlarının yakıt tüketimi aşırı boyutlardaydı.

Motor teknolojilerindeki gelişmeler, daha düşük yakıt tüketimiyle yüksek güç verimini mümkün kılınca Hummer’lar stratejik değerini yitirmişti.

Hummer elektrikli