Drone ile ev koruma sistemi geliştirdiler

Drone ile ev koruma

CES 2020 organizasyonu sırasında tanıtılan, drone ile ev koruma sistemi büyük ilgi topladı. Yapay zekalı otonom bir drone ile çalışan sistem, eve yaklaşan yabancıları tanıyarak alarm verebiliyor.

Bahçeli müstakil evler için geliştirilen sistemde, bahçeye yerleştirilen özel hareket sensörleri, evin çevresinde bir insan hareketi sezdiğinde, otonom bir drone’u havalandırarak bahçeye kimin girdiğini tespit edebiliyor.

Drone ile ev koruma sistemleri yaygınlaşacak

Sunflowers ismi verilen bahçe ışıklarına yerleştirilmiş sensörler hareket eden nesnenin bir hayvan, böcek veya insan olduğunu ayırt edebiliyor. Bunun üzerine ev sahibi, gereksiz şekilde tedirgin edilmeden farklı uyarı seviyleri oluşturmak mümkün oluyor.

Ev sahibi ise, cep telefonu veya tablet üzerinden, tüm sensörleri ve drone üzerindeki kameraları kontrol edip anı anına bilgi alabiliyor. Gerekiyorsa, acil yardım çağrısı yaparak güvenlik güçlerini de haberdar edebiliyor.

Drone ile ev

Hırsızlığa karşı koruma hizmetleri, insan emeğine dayandığı için hem çok maliyetli hem de hata yapmaya çok açık hizmetler olarak biliniyor.

Oyun Geliştiricileri Seçimi Ödülleri adayları açıklandı!

Bu servisler için geliştirilen otonom sistemler ise otonom ve yapay zekalı yapılarıyla daha düşük maliyetli ve hataya daha az yer veren yapılar olarak dikkat çekiyor.

Güvenlik sisteminin satış fiyatı 10 bin dolar olarak belirtiliyor. Bu tür sistemler geliştiren şirketlerin sayısı arttıkça fiyatların da düşmesi bekleniyor. Birkaç sene içinde drone ile koruma sistemlerinin pek çok güvenlik uygulamasına kilit rol oynayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Sistemin tanıtımı için hazırlanan videoyu ise aşağıda izleyebilirsiniz.