Çin Ay’ın karanlık yüzeyi ile ilgili araştırmalarına uzun bir süre önce başlamıştı. Ay ile ilgili çalışmalarına devam eden Çin, son derece ilginç görüntüler yakalamayı başardı. İşte herkesin çok az bildiği detaylar.
Dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden bir tanesini sahip olan Çin, hız kesmeden Ay ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Ay’ın karanlık yüzüne ilk defa iniş yapmış olan Çin’in Chang’e-4 uzay aracı, geçtiğimiz günlerde ilginç görüntüler yakaladı. Sadece bu uzay aracının çektiği görüntüler değil, aynı zamanda bazı bilimsel veriler de paylaşıldı.
Ay’ın karanlık yüzeyi hayranlık uyandırdı
Chang’e-4’ün taşıdığı Yutru 2 rover, Ay’ın karanlık yüzünde 350 metreden fazla yol aldı. Böylece daha önce görülmemiş çok farklı kaya türleri keşfedilmiş oldu.
Ay’da 12 Ay günü boyunca veri toplayarak büyük bir başarı elde eden araştırmacılar, 2019 yılı boyunca çalışma yaptı. Bir Ay gününün gezegenimizde 29 gün 12 saat 44 dakika olduğunu unutmamak gerekiyor. Böylece uzay aracı 1 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde veri toplamış oldu. Bu yılın ilerleyen zamanlarında Chang’e-5 uzay aracını da Ay’a yollayarak uydunun merak edilenlerini daha kapsamlı bir şekilde araştıracaklar.
2030 yılında Ay yüzeyinde üst kurmayı düşünen ülke, bu amacını gerçekleştirmek için yeni hamleler deniyor. Böylece Ay yüzeyinde gerekli yaşam koşulları sağlanması planlanıyor. Sizce Çin gerçekten de Ay yüzeyi ile ilgili hedeflerine ulaşabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.
Yorumlar kapatıldı.