Google haritalar kullanıcı verileri ile herkesi takip ediyor

ABD İstihbarat Teşkilatı konum

Veri güvenliğinin çok önemli bir boyuta geldiği günümüz dünyasında Google haritalar kullanıcı verileri herkese korkunç e-posta içerikleri ile gönderiliyor. Şirket tarafından gönderilen bu e-postalar aslında veri güvenliğinin hiç de güvende olmadığını gösteriyor. İşte Google haritalar ile ilgili şaşıracağınız haberimizin detayları.

Google haritalar hayatımızın neredeyse her noktasında kullanılabiliyor. Trafikte veya gündelik hayat içerisinde yolda yürürken, bu uygulama büyük avantajlar sağlayabilir. Özelliklede konum bilgilerinizi açtığınızda şirket size çok daha farklı yardımlarda bulunabiliyor. İsteyenler için çeşitli adres tarifleri, bulunduğunuz konuma göre yapılabiliyor.

Google haritalar kullanıcı verileri tehlikede mi?

Her ne kadar Google Haritalar ile ilgili tüm bu özellikler olumlu görünse bile, aslında bazı tehlikeler barındırıyor. Konum izni verdiğiniz andan itibaren Google sizlerin bütün konumunu kaydediyor.

Google haritalar kullanıcı verileri

Google, konum izni veren kullanıcılarına bir e-posta gönderdi. Bu e-posta gönderiminin kullanıcılar için yararlı olduğunu düşünülse bile aslında korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı: Google tarafından sürekli olarak izleniyoruz. Şehirler, ilçeler, mekânlar ve kafelerin yanı sıra ‘2019 Zaman Çizelgesi’ adı altında gönderilen bu e-postalarda her şey var.

Google haritalar uygulamasını kullandığınızda bildiğiniz üzere konum izni vermeniz gerekiyor. Bu izni verdiğinizde de yukarıdaki gibi gittiğiniz her yer tamamen kayıt altına alınıyor. Sizce Google haritalar içerisinde yer alan bilgilerimiz güvende mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google haritalar karanlık sokaklardan geçmenizi engelleyebilecek