Sony elektrikli otomobil tanıtımı yaptı (Video)

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Sony elektrikli otomobil tanıtımı yaparak sektöre giriş yaptı. Özellikle son yıllarda bu alanda çok fazla çalışma var. İşte konu ile ilgili merak edilen bütün ayrıntılar.

Sony elektrikli otomobil tanıtımı sayesinde yeni bir sektöre giriş yaptı. Elektrik motorlu otomobil konsepti olarak açıklanan bu yeni araç son derece önemli özelliklere sahip. Genellikle bu markayı yeni televizyonlar ve PlayStation 5 ile tanıyoruz. Oysaki şirketin çok daha başka amaçları var.

Uzun bir süredir elektrikli motorlu otomobil projeleri üzerinde çalışmalarını devam ettiren bu şirket CES 2022 ile adeta şov yaptı. İlk defa gösterilen SUV modeli otomotiv tutkunlarının dikkatini çekmeyi başardı. Sony, uzun bir sürede elektrikli motorlu otomobil projeleri üzerinde çalışmalarının meyvelerini aldı.

Sony elektrikli otomobil projesi

Bu araca baktığımızda öncelikle kapasitesi ön plana çıkıyor. 7 kişilik bir yapıya sahip olan bu model neredeyse her yerinde sensör bulunduruyor. Bu sensörler sayesinde sürücü koltuğunda oturan kişi her yeri çok rahat bir şekilde görebiliyor.

Sürücü ve yolcular arasında etkileşim sağlanabiliyor. İkinci seviye sürücü destek teknolojisi burada büyük bir öneme sahip. SUV modeli bu araç yeni Sony şirketi altında üretilecek. Bu sayede tüm özelliklerini daha odaklanmış bir şekilde geliştirebilecek.

Elektrikli otomobil çalışmaları geri dönülemez noktaya geldi: Benzinli araçlara elveda

Sony elektrikli otomobil projesi uzun bir süredir devam ediyordu. Sadece bu marka değil aynı zamanda Apple gibi teknoloji liderleri de otomotiv sektörüne girmeye çalışıyor. Huawei ise bu alanda satış rekorları kırmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda neredeyse tüm teknoloji üreticilerinin elektrikli araç sektörüne gireceğini söyleyebiliriz. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.