En Büyük İkinci Akıllı Telefon Üreticisi Huawei Oldu

en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi

Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi geçen haftaya kadar Apple şirketiydi. Akıllı telefon alanında gözle görülür bir gerileme yaşayan Apple, bir daha toparlanamadı.

Huawei fırsatları en iyi değerlendiren üreticilerden biri ancak Apple karşısında bu kadar hızlı bir galibiyet yaşayacağı tahmin edilmiyordu. Özellikle de P30 Pro modellerinde kamera performansıyla kendisine hayran bırakan şirket, orta segmentli ürünlerde bile önemli bir başarı yakalamıştı.

En büyük ikinci akıllı telefon üreticisi Apple’ı, Huawei solladı

Apple’ın, akıllı telefon konusunda geri plana düşmesi Huawei için bir şans yarattı. Şirket bu şansı değerlendirdi ve tam 12’den vurdu. Şu an için Huawei, Apple’ı sollayarak Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu.

huawei samsung iPhone

Akıllı telefon denilince akla ilk gelen Samsung, liderliğini korumaya devam ediyor. Her ne kadar Galaxy Fold serisi adeta fiyaskoya dönüşmeye başlasa bile, orta ve alt segmente sahip telefonlar Samsung için önemli bir gelir getirdi. Özellikle de Samsung Galaxy A serisi şirket için adeta kurtarıcı oldu.

Apple; akıllı telefon ve Mac cihazlarının satışları ile ilgili performans düşüklüğünde, Intel’in hatası olduğunu iddia ediyor. Apple’ın modemlerini üreten Intel, şu an için iyi bir ortaklık kuramıyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde Apple, Qualcomm ile yollarına devam edecek.

Tüm bu gelişmeler ışığında Huawei; hem altyapı bakımından, hem de akıllı telefon satışındaki artış göz önüne alındığında lider kuruluş olabilir. Huawei ve diğer lider akıllı telefon şirketlerinin stratejilerinde kısaca bahsettik. Sizce de Huawei, Samsung’u sollayarak lider olabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Oppo Reno ve Huawei P30 Pro kamera karşılaştırması