En ucuz dizel otomobiller Aralık 2019

ssasa

#İŞBİRLİĞİ

Dizel otomobil devri artık yavaş yavaş sona eriyor. Peki Aralık ayında satın alabileceğiniz en ucuz dizel otomobiller hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Son yıllarda özellikle Avrupa ülkeleri dizel otomobillere karşı savaş açmış durumda. Bu savaşın temel nedeni ise dizel motora sahip araçların, diğer hibrit ya da benzinli araçlara nazaran havayı çok daha fazla kirletiyor olması.

Pek çok ülke 2040‘lı yıllarda hem dizel, hem de benzinli araçları yasaklamış olacak. Hal böyle olunca üreticiler de el mahkum elektrikli ve hibrit motora sahip araçlara yoğunlaşmak zorunda kaldı.

Özellikle 2019’un son çeyreğinde dizel araçlara olan talep adeta dibe vurdu. Ülkemizde bile dizel otomobillere olan talep ilk defa yüzde 55 seviyelerine kadar geriledi. Muhtemelen 2020 sonunda bu oran yüzde 40‘lara kadar düşecek.

Herşeye rağmen yine de dizel otomobiller ülkemizde benzinli otomobillerden daha fazla satıyor. Peki Aralık ayında satın alabileceğiniz en ucuz dizel otomobiller hangileri?

Geçtiğimiz ayın fiyat listesi için tıklayın

Sizleri hazırladığımız liste ile başbaşa bırakmadan önce ufak bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Bazı üreticiler pek çok modelinde dizel opsiyonu internet sitesinden kaldırmış durumda. Fakat bu üreticilerin bazı şubelerine hala bahse konu modellerin sıfır dizel versiyonlarını bulmak mümkün. Tek yapmanız gereken arayıp sormak.

Aralık ayında alabileceğiniz en ucuz dizel otomobiller!

Fiat Egea

en ucuz dizel otomobiller

Model: 1.4 M.Jet 95 HP Easy
Fiyat: 105.450 TL