Huawei ve Samsung arasındaki dava süreci sona erdi

huawei vs samsung

Dünyanın en büyük iki akıllı telefon üretici Huawei ve Samsung arasındaki dava sürecinin çözüldüğü iddia edildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarında, her anlamda muazzam bir rekabet mevcut. Sektördeki pek çok şirket aralarında ticari ilişkiler yürütseler de pek çoğu patent davaları yüzünden de karşı karşıya geliyor.

Örneğin Samsung Apple’a OLED ekran sağlıyor olsa da ikili arasında yıllardır süren patent davaları mevcut. Aynı durum Huawei ve Samsung için de geçerli. Dünyanın en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren 2 firma arasında 40’un üzerinde patent davası mevcuttu. Fakat bu davaların tamamında çözüme ulaşıldığı belirtildi.

Huawei, Samsung’la anlaşmaya vardı! Sorun çözüldü!

Nikkei’nin haberine göre dünyanın en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirketi Samsung ile onun hemen ardında yer alan Huawei arasındaki tüm yasal anlaşmazlıklar çözüme bağlandı.

Bu çözüm sürecinde hangi tarafın, hangi tarafa ne kadar ücret ödediği ise açıklanmadı. Daha doğrusu yasal anlaşma ile ilgili hiç bir bilgilendirme yapılmadı.

Sonuç olarak iki dev arasındaki sorunlar tamamen çözülmüş oldu diyebiliriz. Hatırlanacağı üzere Samsung kısa süre önce Apple ile olan anlaşmazlıklarını da mahkeme kararını beklemeden çözüme kavuşturmuştu.

Motorola One Vision tanıtıldı! İşte özellikleri