Huawei ve Samsung arasındaki mesafe giderek kapanıyor

Huawei ve Samsung 1

Akıllı telefon sektörünün en büyük iki rakibi olan Huawei ve Samsung arasındaki mesafe gün geçtikçe daralıyor. ABD ambargosuna rağmen Huawei büyük bir yükseliş göstermeye devam ediyor. İşte Samsung ve Huawei ile ilgili bu önemli haberimizin detayları.

Yapılan araştırmalara göre Güney Kore menşeili akıllı telefon Samsung, ABD’nin Huawei engelinden büyük bir yarar sağladı. 2019 yılı içerisinde şirketin 320 milyon akıllı telefon siparişi aldığı söyleniyor. Elbette bu siparişin önemli bir bölümü Avrupa taraflarından geldi. Şirketin düşük ve orta seviyeli ürünlerinin büyük rağbet gördüğü söyleniyor.

Huawei ve Samsung arasındaki mesafe her konuda kapanıyor

Son 5 yıl değerlendirildiğinde şirketin Avrupa içerisindeki en yüksek pazar payına ulaştığı ifade ediliyor. Ayrıca bölgede en hızlı büyüyen marka yine Samsung oldu.

Huawei ve Samsung farki

Hem Galaxy A hem de Galaxy M serileri Asya’da çok tutuluyor. Hindistan’da en popüler iki marka olan Samsung bu özelliğini uzun bir süre daha koruyacak gibi görünüyor. Huawei ise elbette tüm bunlara karşı boş durmuyor. Şirketin 2019 yılı içerisinde 251 milyon cihaz satmayı hedeflediği söylendi. Kuruluş bu hedefine 206 milyon cihaz ile hemen hemen ulaştı diyebiliriz. 2019 yılı içerisindeki tahminler değerlendirildiğinde Huawei ve Samsung arasındaki mesafenin neredeyse her konuda kapandığı görülüyor.

2020 yılı içerisinde Huawei şirketine uygulanan ambargo kalkarsa kesinlikle Samsung kuruluşunu geçecek. Apple ise yine her zaman olduğu gibi düşüşünü devam ettiriyor. Şirket 2018 yılında 208 milyon satış gerçekleştirirken 2019 yılında 193 milyon satış gerçekleştirdi. Peki sizce bu her üç şirket için 2020 nasıl bir yıl olacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei 8 yıl önce iflas etmenin eşiğine gelmiş